05-03-2021

Το κυπριακό στο επίκεντρο των συζητήσεων Τσίπρα και Αναστασιάδη – Συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου (video)

Με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, είχε συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε ο συντονισμός και η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας σε ζητήματα που κρίνονται μείζονος σημασίας και για τις δύο πλευρές

Στο πλαίσιο της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η κεντρική σημασία του συντονισμού και της συνεργασίας Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, δεδομένης, ειδικά, της αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και της εντατικοποίησης των δικοινοτικών συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν και τις εξελίξεις στις συνομιλίες αυτές, καθώς και τις προοπτικές υλοποίησης τριμερών επαφών με το Ισραήλ, αλλά και την Αίγυπτο.

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμντέλ Φατάλ Αλ Σίσι

(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (3ος Α) συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπτέλ Φατάχ Αλ Σίσι (3ος Δ), στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπτέλ Φατάχ Αλ Σίσι. Στην συνάντηση αναδείχτηκε και από τις δύο πλευρές η στρατηγική σημασία της συνεργασίας Ελλάδας Αιγύπτου.

Στην κατεύθυνση αυτή, επιβεβαιώθηκε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη ελληνικού κυβερνητικού κλιμακίου στην Αίγυπτο, προκειμένου να εντατικοποιηθεί η συνεργασία των δύο χωρών, στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και των μεταφορών, κυρίως δε σε σχέση με την ανάπτυξη της νέας διώρυγας του Σουέζ.

Συμφωνήθηκε επίσης ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί επίσημη επίσκεψη του Αιγύπτιου Προέδρου στην Ελλάδα, ενώ εξετάστηκε και η προοπτική πραγματοποίησης συνόδου τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

Δείτε το σχετικό video:

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ