23-10-2020

«Καμία υπαναχώρηση στο ζήτημα της αιγιαλίτιδας», τόνισε ο Τζανακόπουλος (video)

Μπορεί η κυβέρνηση να προχωρήσει αν το επιθυμεί στη δημοσιοποίηση των πρακτικών του πρόσφατου υπουργικού συμβουλίου, τα οποία, όμως, εκ του νόμου είναι απόρρητα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι δικά τους στελέχη όχι μόνο έχουν κατηγορηθεί για διασπάθιση δημοσίου πρόγραμμα και έχουν καταδικαστεί.

«Καλό θα ήταν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να μην κουνάνε σε εμάς το δάχτυλο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Κατηγόρησε, μάλιστα χωρίς να τα  κατονομάσει,  στελέχη της ΝΔ για διαρροή πληροφοριών από τη σύσκεψη των προέδρων στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι «κάποιος από τη ΝΔ διέρρευσε στον Τύπο σημειώσεις από μυστικές συζητήσεις στη διάσκεψη των προέδρων για να τροφοδοτήσει συζήτηση που τελικά βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα».

Σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για το θέμα χρηματοδότησης της κυβέρνησης από τον George Soros, υποστήριξε ότι «ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε καμία αναφορά ότι κάποιος υπουργός ή υφυπουργός χρηματοδοτείται από τον Σόρος. Θεωρώ ότι το θέμα αυτό έχει λήξει. Εάν η ΝΔ θέλει να συνεχίσει να μιλά γι’ αυτό είναι δικό της ζήτημα».

Υποστήριξε ότι τόσο ο ίδιος και κυρίως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σέβονται απόλυτα τον κ. Κοτζιά, για τον οποίο τόνισε ότι «τιμώ και σέβομαι -και ακόμη περισσότερο ο πρωθυπουργός- τον Ν. Κοτζιά, έβαλε τη σφραγίδα του στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας, ήταν πρωταγωνιστής στην υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Λαβρόφ – Η ατζέντα των συζητήσεων

Κατά τον κ. Τζανακόπουλο η κόντρα Καμμένου – Κοτζιά αποτελεί μία «πολιτική διαφωνία για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.  Θα πρέπει, όμως, να ξεκαθαρίσω για μία ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Αναφορικά με το ζήτημα της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 χιλιόμετρα, χαρακτήρισε «ακατανόητη» την αντίδραση της Τουρκίας, καθώς πρόκειται για «άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».

Μνεία έκανε και στην επιλογή του κ. Τσίπρα να προχωρήσει το σχετικό ζήτημα μέσω της κοινοβουλευτικής οδού, εξηγώντας ότι «τεχνικά αυτή η επιλογή είναι πιο γρήγορη, καθώς δίνει την ευκαιρία να έχουμε ευρύτερες συναινέσεις».

Ξεκαθάρισε άλλωστε, ότι δεν υπάρχει καμία υπαναχώρηση, καθώς «υπάρχει σαφής δέσμευση και θα προχωρήσουμε σύντομα στην υλοποίησή της», ενώ διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα ουδέποτε απεμπόλησε τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Κουτσούμπας: Να ανατραπεί η πολιτική που μας θέλει ενοικιαστές στα σπίτια μας (video)