11-02-2021

«Πόλεμος» ανακοινώσεων Μαξίμου – ΝΔ για την παρουσία του πρωθυπουργού στη Ν. Υόρκη

Στο επίκεντρο της πολιτική αντιπαράθεσης έχει βρεθεί τις τελευταίες ώρες η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη.

Η κριτική που άσκησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προσερχόμενος το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, ήταν αυτή που σήκωσε τους τόνους, με τις ανακοινώσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές να λαμβάνουν μορφή…χιονοστιβάδας

«Όταν προσέρχεσαι να λάβεις μέρος σε διάλογο με τόσο μεγάλο ακροατήριο και εκπροσωπείς τη χώρα, οφείλεις να είσαι άρτια προετοιμασμένος και δεν είναι κακό να έχεις και μεταφραστή», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης, σχολιάζοντας την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι η σιγουριά που αισθάνεται κανείς σε επίπεδο αλαζονείας δεν τον αφήνει να δει τις αδυναμίες του και αντί για σιγουριά εκπέμπει αμηχανία και δεν τιμά τη χώρα.

«Φαίνεται ότι έτσι πήγε και στις διαπραγματεύσεις που κράτησαν τόσες ώρες, ο κ. Τσίπρας, απροετοίμαστος», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «έχει, πάντως, περιθώρια βελτίωσης».

Άμεση ήταν η απάντηση από το Μαξίμου, το οποίο με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «η επιτυχία του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στην Νέα Υόρκη, έχει φέρει σε προφανή αμηχανία τη Νέα Δημοκρατία. Είναι ωστόσο τουλάχιστον προκλητικό, να κατηγορεί ο προσωρινός αρχηγός της ΝΔ τον Αλέξη Τσίπρα ότι πήγαινε απροετοίμαστος στις διαπραγματεύσεις, όταν το κόμμα του ως κυβέρνηση ήταν διατεθειμένο να υποχωρήσει σε οποιαδήποτε απαίτηση των δανειστών», τονίζει στην ανακοίνωσή του το γραφείο του Πρωθυπουργού, καταλήγοντας: «Συνιστούμε στον κ. Μεϊμαράκη να αφήσει τις γραφικές ασκήσεις ειρωνικού ύφους και να μελετήσει καλύτερα τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, ώστε να βγάλει – αν είναι σε θέση – τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα».

Η ανταπάντηση στην ανακοίνωση του Μαξίμου, από τη Συγγρού δεν άργησε να έρθει: «Είναι θλιβερό να μιλάει ο Πρωθυπουργός της χώρας σου και να γελά το ακροατήριο» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, σχολιάζοντας μάλιστα και το θέμα της διαπραγμάτευσης κατά τη διάρκεια της πρώτης, 7μηνης διάρκειας, συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Η καραμέλα της δήθεν διαπραγμάτευσης έλιωσε με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου Τσίπρα – Καμμένου. Ενός μνημονίου που δεν χρειαζόταν και τελικά ήταν το πιο επώδυνο».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ