08-03-2021

Οι επαφές του Κοτζιά στην έδρα του ΟΗΕ – Το σημερινό πρόγραμμα του ΥΠΕΞ (εικόνες)

Με παρουσία στην εκδήλωση υψηλού επιπέδου για τα ναρκωτικά (Παγκόσμιο προσκλητήριο δράσης για το παγκόσμιο πρόβλημα των ναρκωτικών) που συγκλήθηκε στα Ηνωμένα Έθνη με πρωτοβουλία του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ξεκίνησε σήμερα το πρόγραμμα του, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Στο περιθώριο της συνάντησης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ομολόγους του της Σερβίας και της Πορτογαλίας.

Ακολούθησε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών τη Αργεντινής, με τον οποία είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Αυτή τη στιγμή συμμετέχει στην Σύνοδος Κορυφής για την Ειρήνη – Νέλσον Μαντέλα, μια εκδήλωση που συγκεντρώνει φέτος το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων στη Γενική Συνέλευση.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ινδονησίας, Retno Marsudi (με τον οποία υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για απαλλαγή θεωρήσεων σε διπλωματικά διαβατήρια), Περού, Nestor Popolizio και Αζερμπαϊτζάν, Elmar Mammadyarov. Αργότερα το απόγευμα θα συμμετάσχει στην καθιερωμένη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ