21-04-2021

«Επιλογή της κυβέρνησης η ενίσχυση της ελληνικής υπαίθρου», τόνισε η Τελιγιορίδου

Οι προοπτικές ανάπτυξης των Καλαβρύτων βρέθηκαν στο επίκεντρο συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Καλάβρυτα, παρουσία της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπίας Τελιγιορίδου.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της στο συνέδριο που οργάνωσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» της Πάτρας, σε συνεργασία με τον δήμο και τον Αγροτικό και Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό, η κ. Τελιγιορίδου χαρακτήρισε τον πρωτογενή τομέα, ως ατμομηχανή της ανάπτυξης, αφού όπως πρόσθεσε, έχει μεγάλες προοπτικές, τονίζοντας ταυτόχρονα, ότι πρέπει να παράγονται ανταγωνιστικά προϊόντα.

Επίσης, ανέφερε ότι επιλογή της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει την ελληνική ύπαιθρο, συμπληρώνοντας ότι κάθε περιοχή, όπως και τα Καλάβρυτα, θα πρέπει αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Ακόμη, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στις ελληνοποιήσεις προϊόντων, όπως το γάλα, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι θα ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Με αφορμή την παρουσία της στα Καλάβρυτα, η κ. Τελιγιορίδου επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού και Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και ενημερώθηκε από τα μέλη του Δ.Σ. για τα ζητήματα που απασχολούν τον συνεταιρισμό.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου μίλησε και ο δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «με τη συνεργασία μπορούμε να φέρουμε την ανάπτυξη στους πολίτες του δήμου μας». Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα τις συνεργασίες κατά τη διάρκεια της κρίσης, με την κυβέρνηση, την Περιφέρεια, τους φορείς, κ.α., όπου μέσα από αυτές, όπως είπε, καταφέραμε πολλά.

Στην τοποθέτησή του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, αναφέρθηκε σε έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του χιονοδρομικού κέντρου των Καλαβρύτων, ύψους περίπου 20 εκ. ευρώ. Ακόμη μίλησε για τις αστικές αναπλάσεις που έγιναν στα Καλάβρυτα, αλλά και για τα έργα, που όπως είπε, πρέπει να γίνουν στην εθνική οδό Πατρών – Τρίπολης, η οποία περνά μέσα από πολλές περιοχές των Καλαβρύτων.

Στο συνέδριο μίλησε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων, Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Πατρών παίζει καθοριστικό ρόλο στην πρόσβαση των επισκεπτών.

Επίσης, είπε ότι τα Καλάβρυτα διαθέτουν όλα εκείνα τα στοιχεία, που μπορούν να τα καταστήσουν μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι το μόνο που χρειάζεται είναι συλλογικότητα και συνεργασία, ώστε να υπάρξουν τα επιθυμητά θετικά αποτελέσματα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ