23-04-2021

«Αναγκαίο βήμα η καταδίκη των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Πέρασαν κιόλας πέντε χρόνια από την πιο στυγνή εγκληματική ενέργεια της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, τη δολοφονία του αντιφασίστα ακτιβιστή Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Η μνήμη του Παύλου παραμένει ζωντανή, η στάση ζωής του αποτελεί παράδειγμα για τη νέα γενιά. Η μαζική συμμετοχή στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις των ημερών αποτελεί δημοκρατικό καθήκον», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα στοιχεία που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας από τη δίκη της Χ.Α., είναι σοκαριστικά», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει πως «η καταδίκη των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής αποτελεί αναγκαίο βήμα για την οριστική επιστροφή τους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Δεν φτάνει όμως αυτό».

«Ο αγώνας ενάντια στην φασιστική απειλή, στον οποίο είχε στρατευθεί ολόψυχα ο νεαρός καλλιτέχνης, πρέπει να είναι καθημερινός, διαρκής και πολύμορφος», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως ο ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ΧΑ, Κώστας Παπαδάκης, με αφορμή το νέο οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε στη δίκη, ζήτησε την παραπομπή των οκτώ αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στο εδώλιο μαζί με τους κατηγορούμενους ως μέλη της ΧΑ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ