23-04-2021

Η αντιπολίτευση διαψεύδει ότι ενημερώθηκε για την ακύρωση των μειώσεων στις συντάξεις

Τη σφοδρή αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το οποίο επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές κάνει λόγο για συμφωνία Θεσμών-κυβέρνησης όσον αφορά την αναστολή του μέτρου μείωσης των συντάξεων.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ κόμματα της αντιπολίτευσης είναι ενημερωμένη για το εν λόγω ζήτημα.

ΝΔ: Δεν έχουμε ενημερωθεί ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους Θεσμούς

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία αναφέρει ότι δεν ενημερώθηκε ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους Θεσμούς. Παράλληλα, η ΝΔ εξαπολύει επίθεση κατά του πρακτορείου, τονίζοντας πως είναι «όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων και όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης».

«Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε το μέτρο της νέας περικοπής των συντάξεων από 1.1.2019. Το μέτρο που δεν υπήρχε καν στο 3ο αχρείαστο Μνημόνιο, ψηφίστηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ κατέθεσε και τροπολογία προ διμήνου για να μην εφαρμοστούν οι περικοπές, την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου δυστυχώς απέρριψε», τονίζει η Νέα Δημοκρατία.

«Τις ξεκάθαρες αυτές θέσεις της η ΝΔ τις επανέλαβε και στη συνάντηση της Τρίτης 11.09.2018 που είχε με τους εκπροσώπους των Θεσμών, οι οποίοι δεν αποσαφήνισαν τις προθέσεις τους. Έκτοτε καμία άλλη συνάντηση ή ενημέρωση δεν υπήρξε στην αξιωματική αντιπολίτευση ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους Θεσμούς», σημειώνει στη συνέχεια.

«Με αυτά τα δεδομένα καλούμε την διοίκηση του ΑΠΕ να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει μετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαψεύδει και το ΚΙΝΑΛ περί ενημέρωσης για τις συντάξεις

«Δεν έχουμε ενημερωθεί ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από την Τρόικα για τη συμφωνία στην ακύρωση του νόμου για τη μείωση των συντάξεων», ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Φίλιππος Σαχινίδης.

Παράλληλα, αφού διαψεύδει ότι ενημερώθηκε από τους θεσμούς πως δεν θα περικοπούν οι συντάξεις, το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του καλεί το ΑΠΕ – ΜΠΕ να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Αναφέρει ότι στη συνάντηση των στελεχών του με τους εκπροσώπους των Θεσμών, όχι μόνο οι ίδιοι ενημέρωσαν ότι δεν είχαν πρόταση από την κυβέρνηση για το θέμα αλλά σημείωσαν πως ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. ανέφερε ότι οι αποφάσεις για τις συντάξεις θα παρθούν από το Eurogroup.

Το απόγευμα της Παρασκευής το Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Fake news αποδεικνύονται οι -προφανώς κατόπιν εντολής του Μαξίμου- δήθεν πληροφορίες του ΑΠΕ για τις συντάξεις, μετά την επίσημη ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Το Κίνημα Αλλαγής κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ πως “με τον πιο κυνικό και ανάλγητο τρόπο, παίζει με την αγωνία των συνταξιούχων” ενώ αναφέρει ότι θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις την πίεση και την προσπάθεια τόσο για να μην περικοπούν οι συντάξεις την 1/01/2019, όσο και για να αλλάξει ο Νόμος Κατρούγκαλου, να μην καταντήσουν και οι νέες και οι παλιές συντάξεις φιλοδωρήματα. «Αυτό για μας είναι αδιαπραγμάτευτη επιδίωξη», υπογραμμίζει.

Επίσης, το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι είναι «χρέος του ΑΠΕ, η υπεύθυνη και αντικειμενική ενημέρωση και όχι η εξυπηρέτηση των αναξιόπιστων μικροκομματικών παιχνιδιών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ».

Ένωση Κεντρώων: Στη σφαίρα της ψηφοθηρίας όσα ακούγονται

Και η Ένωση Κεντρώων από την πλευρά της διέψευσε ουσιαστικά οποιαδήποτε ενημέρωση, αποδίδοντας τα όσα ακούγονται «στη σφαίρα της ψηφοθηρίας και της επικοινωνιακής τακτικής του Μαξίμου». Κατηγορεί δε την κυβέρνηση πως παίζει με τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ