19-09-2020

«Οι κανόνες του ανταγωνισμού να τηρούνται από μικρούς και μεγάλους παίκτες», τόνισε η επίτροπος Βέστεϊγερ

 

«Προσέρχομαι με πολύ μεγάλο σεβασμό για όλα τα επιτεύγματα της κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου και κυρίως των Ελλήνων πολιτών» ανέφερε, κατά τη διάρκεια ομιλίας της ενώπιον των κοινοβουλευτικών επιτροπών, η επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδια για τον ανταγωνισμό, Μαγκρέιτε Βέστεϊγερ. Δεν παρέλειψε, όμως, να προσθέσει ότι προσέρχεται και με μεγάλο σεβασμό απέναντι στο γεγονός πως, παρότι έχουν βελτιωθεί τα πράγματα, υπάρχουν ακόμη σοβαρά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως η υψηλή ανεργία, ιδίως στους νέους, «επομένως το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί. Όμως, είναι εντυπωσιακό να βλέπουμε τις προσπάθειες που έχουν γίνει εδώ και να βλέπουμε την ολοκλήρωση του προγράμματος».

«Είναι η αρχή μίας νέας προσπάθειας και μίας νέας περιόδου για την Ελλάδα» σημείωσε η ευρωπαία επίτροπος και τόνισε ότι «ο ανταγωνισμός στις αγορές μπορεί να διαδραματίσει έναν ρόλο που θα κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι το παιχνίδι είναι με ισότιμους όρους».

Η κ. Βέστεϊγερ ενημέρωσε τους βουλευτές για το έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την ενίσχυση του ανταγωνισμού. Σε ό,τι αφορά στις κρατικές ενισχύσεις και τον έλεγχο αυτών, επισήμανε ότι στόχος της Επιτροπής είναι να μην υπάρχουν στρεβλώσεις στον τομέα του εμπορίου μεταξύ των χωρών και ότι ο ανταγωνισμός λειτουργεί με τρόπο ώστε και οι μικροί και οι μεγάλοι παίκτες να παίζουν με ισότιμους όρους. Η επίτροπος μίλησε για τις δράσεις που έγιναν στην Ελλάδα, όπως η αναδιάρθρωση του ΟΣΕ, οι δράσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια, στην ενεργειακή αγορά και η συμφωνία να μειωθούν τα κόστη για τις ανανεώσιμες πηγές, αλλά και η διασφάλιση της παροχής ενέργειας με τρόπο φιλικό στο περιβάλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Τσίπρας: Στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσιάζει τα 10 μέτρα που θα σώσουν την ελληνική οικονομία

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη σημαντική συνεισφορά των εθνικών αρχών ανταγωνισμού σε τομείς πολύ κρίσιμους, όπως ο τομέας των τροφίμων, ο κατασκευαστικός τομέας, ο τραπεζικός. Όπως υπογράμμισε, αυτός είναι και ο λόγος που έχει συμφωνηθεί η περαιτέρω ενίσχυση των εθνικών αρχών ανταγωνισμού για να διασφαλιστούν και η ανεξαρτησία τους και οι πόροι που είναι αναγκαίοι για το έργο τους.

«Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις όταν πληρώνουν τους φόρους πρέπει να νιώθουν ότι και ο μεγάλος παίκτης θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες ανταγωνισμού και ότι πληρώνει όπως οποιοσδήποτε άλλος. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε να διασφαλίσουμε ότι όπως μια μικρή και μια μεγάλη εταιρεία παίζουν με τους σωστούς όρους, έτσι και εταιρείες όπως η Google, η Αmazon, παίζουν με τους ίδιους όρους. Στην ΕΕ οι κανόνες πρέπει να τηρούνται από όλους και αυτός είναι ο κανόνας δικαιοσύνης της ΕΕ» υποστήριξε η ευρωπαϊα επίτροπος.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Τσίπρας: Στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσιάζει τα 10 μέτρα που θα σώσουν την ελληνική οικονομία