13-04-2021

«Τουλάχιστον δύο τα αυθαίρετα κτίσματα στο οικόπεδο φρίκης στο Μάτι», καταγγέλλει ο Φάμελλος

Σε νέες καταγγελίες για το οικόπεδο φρίκης στο Μάτι, όπου έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι προχωρά ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

«Η έκταση όπου έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι στο Μάτι δεν είναι οικόπεδο αλλά ζώνη εξυπηρέτησης λουομένων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλοςστο Ραδιόφωνο 24/7 ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και πρόσθεσε ότι στον συγκεκριμένο χώρο υπάρχουν δύο αυθαίρετα κτίσματα ( χωρίς καμία άδεια ούτε οποιαδήποτε τακτοποίηση) τα οποία έχουν και περίφραξη εντός των ορίων του αιγιαλού.

Σύμφωνα με τον Σωκράτη Φάμελλο παρότι πρόκειται για διακατεχόμενη δασική έκταση του Δημοσίου, οι ιδιοκτήτες έχουν κάνει έφεση.

Πρόσθεσε δε, ότι έχουν ζητηθεί οι φάκελοι με τις άδειες των κτισμάτων και σε περιπτώσεις αυθαιρεσίας οι φάκελοι θα δοθούν στον εισαγγελέα διαφθοράς.

Τέλος, ο κ. Φάμελλος μίλησε για 2.5 χιλιάδες κτίσματα για τα οποία υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για φακέλους που ενώ έχουν τελεσιδικίσει εδώ και 20 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ