14-04-2021

«Ζητώ συγγνώμη αν και οι ένοπλες δυνάμεις υπερέβαλαν εαυτόν», το μήνυμα Κουβέλη (video)

Για τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, τονίζοντας την ανάγκη ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου κυβερνητικού σχεδίου.

«Σήμερα το ζητούμενο είναι με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός που έχει προκαλέσει να προχωρήσει η κυβέρνηση σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσει όλα εκείνα τα στοιχεία που οδήγησαν στην τραγωδία», σημείωσε ο κ. Κουβέλης, ενώ στη συνέχεια  «πρόσθεσε ότι δεν έγιναν στρατηγικά λάθη».

Στη συνέχεια, μιλώντας για την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον έλληνα τον πρωθυπουργό, σημείωσε ότι σε καμία περίπτωση «δεν σημαίνει άφεση όλων εκείνων των λαθών ή των επιμέρους στοιχείων που οδήγησαν σε αυτή την καταστροφή».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε τη δική του συγγνώμη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε ό,τι με αφορά να ζητήσω και ζητώ συγγνώμη αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν, με ένα κέντρο επιχειρήσεων να δουλεύει σε 48ωρη βάση, με τα πλοία, τα κατασβεστικά, τα ελικόπτερα, τους στρατιωτικούς μας που από την πρώτη στιγμή έως σήμερα είναι στις επάλξεις».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ