28-09-2020

Νέες αποκαλύψεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ – Στοιχεία που «χάθηκαν», παράνομες προσλήψεις, «αμαρτωλές» συμβάσεις

 

Στο φως έρχονται νέες αποκαλύψεις που αφορούν το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Εφημερίδα των Συντακτών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι «κομματικοί και μιντιακοί… αλληλέγγυοι των υπό απόλυση στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ που κατηγορούνται για σωρεία αδικημάτων, μεταξύ αυτών εκείνο της σύστασης και δράσης συμμορίας συνεχίζουν να παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο».

Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει: «Εδώ κυριολεκτικά θα ταίριαζε το «μαζί τα φάγανε», αν και ακόμα οι έλεγχοι δεν έχουν αποκαλύψει όλο το εύρος των οικονομικών δοσοληψιών, δεδομένων και των στοιχείων που ξαφνικά «χάθηκαν» (πρόκειται για την κολλητική ασθένεια που χτύπησε σωρεία οργανισμών και φορέων μετά τις εκλογές του 2015), κι έτσι οι επιθεωρητές του Δημοσίου είναι αναγκασμένοι να τα αναζητούν ένα ένα προκειμένου να ολοκληρώσουν τα πορίσματα και να συμπληρώσουν το παζλ της «offshore του χώρου της υγείας».

Τα 5 στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ, που απολύθηκαν και που -μέχρι στιγμής- φέρονται να διέπραξαν αδικήματα σε βάρος του δημόσιου φορέα με τον τρόπο που οργάνωσαν τις προσλήψεις των 22 προσώπων τα οποία άμεσα τέθηκαν στην υπηρεσία του υπουργικού γραφείου του Αδωνη Γεωργιάδη, δεν είναι φυσικά ούτε το μόνο ούτε το κρισιμότερο από όσα διαδραματίστηκαν σε βάρος του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Είναι όμως ένα εξαιρετικά ενδεικτικό στοιχείο για το πώς αντιλαμβάνονταν οι προηγούμενες ηγεσίες των υπουργείων την αξιοκρατία με βάση τον νεποτισμό, την αδιαφάνεια, το ρουσφέτι και τα συμφέροντα.

Οι επιθεωρητές έχουν προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τον έλεγχο και για δεκάδες άλλες παράνομες προσλήψεις που έγιναν με παρόμοιο τρόπο, χωρίς προσκλήσεις ενδιαφέροντος, με συνέπεια να στελεχώνονται συγκεκριμένες μονάδες με πλήθος διοικητικών υπαλλήλων.

Ολα αυτά δε για να γίνουν χρειάστηκαν πιστά στελέχη, ακόμα και συνδικαλιστές, αλλά κυρίως καλοταϊσμένα ΜΜΕ.

Η επιτυχημένη διεθνής μέθοδος «follow the money» είναι πλέον το ουσιαστικότερο και αναγκαίο επόμενο στάδιο που θα αποκαλύψει με ονοματεπώνυμα το πού… χάθηκαν τα εκατομμύρια ευρώ του Δημοσίου για την υγεία.

Χαρακτηριστική η δήλωση που έκανε στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για την υγεία, Αντώνης Μπαλωμενάκης: «Δείγμα γραφής της αμαρτωλής περιόδου διοίκησης στο ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ο τρόπος με τον οποίο διασπαθίστηκαν υπερβολικά πολλά χρήματα για διαφημιστικούς-ενημερωτικούς σκοπούς. Ιδιαίτερα σε προεκλογικές περιόδους υπάρχουν στοιχεία ότι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καταβλήθηκαν είτε σε επώνυμους δημοσιογράφους (χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δημοσιογράφου που σήμερα φαίνεται να “ξεπληρώνει” γραμμάτια με τον πόλεμο λάσπης που ενορχηστρώνει η Ν.Δ., που ανέφερε χθες ο κ. Παπαχριστόπουλος) είτε σε διάφορα λαθρόβια έντυπα και sites. Κοινό γνώρισμα όλων των καταβολών, η αδιαφάνεια και ο έκδηλος και προκλητικός ημετερισμός. Ευελπιστώ ότι η έρευνα σε βάθος θα αναδείξει πολλές ακόμα πλευρές της δυσώδους αυτής πτυχής στη δραστηριότητα του ΚΕΕΛΠΝΟ και θα αποδώσει όπου υπάρχουν τις ανάλογες ευθύνες».

Δύο ημέρες πριν, με αφορμή την απόφαση για τις απολύσεις των στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ στους οποίους έχουν ασκηθεί διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα («Εφ.Συν.», 18.7.2018 «Στην έξοδο του ΚΕΕΛΠΝΟ τα “αμαρτωλά” στελέχη»), μιλώντας από ραδιοφώνου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, γιατρός Θανάσης Παπαχριστόπουλος, χαρακτήρισε «λυσσώδη την προσπάθεια που γίνεται για να μη φτάσει αυτή η υπόθεση πουθενά», συμπληρώνοντας ότι στο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ «είναι μπλεγμένος πολύς κόσμος».

Θύμισε δε ότι: «Ενα εκατομμύριο τριάντα εννιά χιλιάδες ευρώ (1.039.000) πήρε από το ΚΕΕΛΠΝΟ μόνο το 2014 ο δημοσιογράφος που “αποκάλυψε” το δήθεν σκάνδαλο της οικογένειας Τσίπρα. Αυτά αναφέρονται και στη σχετική δικογραφία».

Γεγονός είναι ότι για την επικοινωνιακή εκστρατεία του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2012-2014, σύμφωνα με την κατάθεση στην εξεταστική του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, διατέθηκαν 2,5 εκατ. ευρώ με αδιαφανείς διαδικασίες σε εταιρείες για έργα και διαφημιστικά πακέτα που δεν έγιναν ποτέ.

Τα στοιχεία για όλα αυτά υπάρχουν και στις δεκάδες παρατηρήσεις της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που έγινε (μόνο) για το 2014.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  ΣΥΡΙΖΑ: Σε αδιέξοδο ο Μητσοτάκης - Δίνει κι άλλο χρήμα στα κανάλια για προπαγάνδα

Ενδεικτικά ο Παύλος Πολάκης είχε παραθέσει το παράδειγμα του e-Health Forum, το οποίο διοργάνωνε η χώρα που είχε την προεδρία της Ε.Ε.

Εναν χρόνο πριν από την ανάληψη της προεδρίας, με απόφαση του τότε υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, η διοργάνωση ανατέθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ λόγω «εμπειρίας» με ιδιωτικό συμφωνητικό (30.12.2013) και χωρίς να προηγηθεί διαγωνισμός.

Ηδη το μικτό κλιμάκιο των επιθεωρητών προχωράει την έρευνα και για το ιδιωτικό συμφωνητικό του ΚΕΕΛΠΝΟ με την εταιρεία της συζύγου του Γ. Στουρνάρα.

«Δικό μας το κράτος, δικά μας τα λεφτά! Και πάντα το ακαταδίωκτο», είχε σχολιάσει ο υπουργός, προσθέτοντας ότι μετά τη συγκεκριμένη διοργάνωση η κ. Στουρνάρα κατοχύρωσε και το σήμα e-health!

Αναφερόμενος στον υπόδικο πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ και στις καταγραμμένες από τις αρχές τηλεφωνικές συνομιλίες του, είχε απαντήσει: «Ο Θ. Παπαδημητρίου ήταν σαφώς ένας πολύ ικανός άνθρωπος. Από το 1992-2015 έχει δει υπουργούς και υπουργούς. Πουλούσε εκδούλευση του τύπου στήριξη από τα ΜΜΕ. Αν αυτά τα δεχόμασταν και εμείς, θα ήταν ακόμα και σήμερα στο ΚΕΕΛΠΝΟ».

Ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή τις αναλυτικές λίστες με τις αθρόες χρηματοδοτήσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ προς τα ΜΜΕ. Χρήματα που προορίζονταν για τη δημόσια υγεία πήγαν μέσω εταιρειών επικοινωνίας, αλλά και απευθείας από το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε τσέπες χωρίς κανείς ποτέ να ελέγχει αν και κατά πόσο τα συγκεκριμένα ΜΜΕ σέβονταν έστω και στο ελάχιστο τη σύμβαση με τον δημόσιο φορέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΣΥ για να αντέξει από τη διπλή απειλή γρίπης και κορονοϊού (video)

Το 2014 τα καταγεγραμμένα ποσά έφτασαν τα 4,5 εκατ. ευρώ, ενώ για τις υπόλοιπες και προφανώς πολύ πιο «γενναιόδωρες» συμβάσεις με τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες και υπαρκτά ή και ανύπαρκτα sites δεν αναγράφονται ποσά.

Το σύνολο των συμβάσεων το 2014 μέσα στην κρίση ήταν 894!

Αυτός ο έλεγχος βρίσκεται σήμερα σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται τον Σεπτέμβριο νέο πόρισμα του ΣΟΕΕ. Υπό αυτό το πρίσμα, εύκολα γίνεται κατανοητό για ποιο λόγο μεγάλη μερίδα ΜΜΕ και δημοσιογράφων σιωπούν ή χαρακτηρίζουν «πολιτικές διώξεις» τις απολύσεις των στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να περιορίσουν εξ αρχής τις εντυπώσεις για το πάρτι στο οποίο πολλοί συμμετείχαν.

Παραθέτουμε τα ποσά που δόθηκαν σύμφωνα με τη λίστα το 2014. Πράγματι προκύπτει ότι ο εκδότης που σήμερα «ανακάλυψε» την υπόθεση της ασφαλιστικής ενημερότητας του αδελφού του πρωθυπουργού φέρεται να έχει εισπράξει πάνω από ένα εκατ. ευρώ για κοινωνικά μηνύματα για τη δημόσια υγεία!

Ανάμεσα δε στους αποδέκτες χρημάτων είναι και ένας από τους καταδικασμένους (με αναστολή) κατηγορούμενους για το «NOOR ONE».

(Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Put down the lock down!

Αν καθώς οδηγείς δεις μια αγελάδα να πετάει στον αέρα, μην απορήσεις, μην τρομάξεις, μην τηλεφωνήσεις. Είμαστε στο 2020 και κυβερνάει ο Μητσοτάκης. @ Με κλειστά...

Συγκλονίζει η Άννα Κυριακού: Κάθε μέρα που περνάει η ζωή μου είναι εφιαλτική

Η Άννα Κυριακού παραχώρησε μια σπάνια συνέντευξη καθώς τα τελευταία χρόνια απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας. «Σας έχω λείψει γιατί έχω γεράσει. Είμαι υπερήλιξ...

«Big Brother»: Διέρρευσε νέο ροζ βίντεο της Χριστίνας Ορφανίδου (video)

Τέλος δεν έχει ο εφιάλτης για τη Χριστίνα Ορφανίδου. Εδώ και λίγες ώρες διέρρευσε νέο ροζ βίντεο της παίκτριας του «Big Brother» σύμφωνα με την...

Αστυνομικοί πήγαν για έλεγχο σε γλέντι Ρομά και έφυγαν τραυματίες – Τέσσερις συλλήψεις (video)

Αντιμέτωποι με τουλάχιστον 40 εξοργισμένους Ρομά που άρχισαν να τους πετούν καρέκλες, ποτήρια, μπουκάλια και διάφορα άλλα αντικείμενα ήρθαν αστυνομικοί που πήγαν στο Μενίδι...

Νέα φωτογραφία της Σταμάτη αγκαλιά με τον Τσοχατζόπουλο – «Συγχώρεσέ τους, δεν ξέρουν τι κάνουν»

Η Βίκυ Σταμάτη ανέβασε ακόμη μία φωτογραφία του Άκη Τσοχατζόπουλου στα social media και ειδικότερα στο Facebook, γράφοντας και μήνυμά της. Συγκεκριμένα, στη φωτογραφία η...

Ο Κικίλιας έβαλε «χέρι» σε πολίτη – «Μη με ακουμπάτε» (video)

Παρατήρηση σε πολίτη που τον πλησίασε αρκετά έκανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, την ώρα που βρισκόταν στην Κυψέλη με τον Σωτήρη Τσιόδρα και...