18-09-2020

Παραδοχή Φρουζή για το δείπνο με Μητσοτάκη – «Ποινικοποιούν τις κοινωνικές επαφές μου»

 

  • Τι δήλωσε διά των συνηγόρων του ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis
  • Στο επίκεντρο το δείπνο που παρέθεσε ο κ. Φρουζής με συμμετέχοντα τον κ. Μητσοτάκη λίγες ημέρες πριν ο δεύτερος θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΝΔ
  • «Αισθάνομαι βαθιά θλίψη για την προσπάθεια να ποινικοποιηθούν οι κοινωνικές επαφές μου»
  • Είχε συναντήσεις και με ανώτατα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης, αλλά ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος

Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη των e-mails του προέδρου της ΝΔ με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Novartis από την εφημερίδα «Documento», ο Κωνσταντίνος Φρουζής παραδέχεται πως παρέθεσε δείπνο στο σπίτι του στο οποίο συμμετείχε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Σεπτέμβριο του 2015, λίγες ημέρες πριν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος.

Αναλυτικότερα, οι συνήγοροι του κ. Φρουζή έδωσαν στη δημοσιότητα δήλωσή του, με την οποία ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis, χαρακτηρίζει ως «απολύτως αβάσιμο» ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» σχετικά με τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Στη συνέχεια της δήλωσης, αναφέρεται στην αποκάλυψη της «Documento» για το επίμαχο δείπνο με συμμετέχοντα τον κ. Μητσοτάκη, το οποίο χαρακτηρίζει ως «κοινωνική επαφή». «Αισθάνομαι βαθιά θλίψη για την προσπάθεια να ποινικοποιηθούν οι κοινωνικές επαφές μου», τονίζει μεταξύ άλλων.

Τέλος, ο κ. Φρουζής προσθέτει πως είχε συναντήσεις και με ανώτατα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι επαφές αυτές έγιναν την εποχή που ήταν Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως το απόγευμα της Πέμπτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης  αποκάλυψε στη Βουλή, ότι είχε δύο επαφές με τον κ. Φρουζή.

Ολόκληρη η δήλωση του Κωνσταντίνου Φρουζή:

«Από τις αρχές Φεβρουαρίου, οπότε δημοσιοποιήθηκε η εμπλοκή μου στην «υπόθεση Novartis», απέφυγα οποιοδήποτε σχόλιο επί σωρείας δημοσιευμάτων που αφορούν στο πρόσωπό μου, σχεδόν στο σύνολό τους αναληθών.
Τούτο έπραξα σεβόμενος τη μυστικότητα της εν εξελίξει εισαγγελικής έρευνας, παρά τα σοβαρά πλήγματα που επέφεραν στην προσωπικότητά μου και στην οικογένειά μου.
Πέντε ολόκληρους μήνες μετά, χωρίς ποτέ να έχω καταθέσει ενώπιον οποιασδήποτε Δικαστικής Αρχής κι ενώ ακόμη αναμένω να κληθώ από τον αρμόδιο ανακριτή, προκειμένου να απαντήσω σε όσα αβάσιμα μου αποδίδονται και τα οποία πληροφορούμαι σχεδόν αποκλειστικά από τον Τύπο, για πρώτη φορά επιθυμώ να αναφερθώ σε δύο πρόσφατα δημοσιεύματα, προς αποκατάσταση της αλήθειας και μόνον. 

Ειδικότερα:
Σε άρθρο της εφημερίδας «Παραπολιτικά» της 23.6.2018 γίνεται εκτενής αναφορά σε συνάντηση που έλαβε χώρα στην Εισαγγελία Διαφθοράς μεταξύ των αρμοδίων τριών κ.κ. Εισαγγελέων, εμού και των δύο δικηγόρων μου.
Η συνάντηση αυτή είχε ως αντικείμενο συζήτησης την αίτηση που από καιρού έχω υποβάλει προς την Εισαγγελία Διαφθοράς για την αποδέσμευση του ενός και μοναδικού ενεργού λογαριασμού που διατηρώ στο εξωτερικό.
Ο λογαριασμός αυτός τροφοδοτήθηκε αποκλειστικά από προσωπικούς λογαριασμούς που διατηρώ σε ελληνικές τράπεζες και περιέχει το προϊόν των φορολογημένων αποταμιεύσεών μου έπειτα από τριάντα και πλέον έτη εργασίας. Ας σημειωθεί ότι το περασμένο έτος το σύνολο των λογαριασμών μου στην Ελλάδα ελέγχθηκε εξονυχιστικά επί έξι και πλέον μήνες από τον κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, ο οποίος ουδέν μεμπτό διαπίστωσε, όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο. Ας σημειωθεί, επίσης, ότι αν και δικονομικώς θα μπορούσα, όχι μόνον δεν εναντιώθηκα, αλλ’ αντιθέτως, από την πρώτη στιγμή συναίνεσα ανεπιφύλακτα στο άνοιγμα του λογαριασμού μου στο εξωτερικό και στη διαβίβαση κάθε σχετικού στοιχείου στις Ελληνικές Αρχές.

Με τα ανωτέρω ως δεδομένα, τα οποία αποδεικνύονται με έγγραφα, στην περίπτωσή μου συμβαίνει το μάλλον παράδοξο, να είναι δεσμευμένος ο μοναδικός λογαριασμός μου στο εξωτερικό και ελεύθεροι οι λογαριασμοί μου στην Ελλάδα, από τους οποίους αποκλειστικά τροφοδοτήθηκε ο λογαριασμός του εξωτερικού.
Οτιδήποτε άλλο αναφέρεται στο ανωτέρω δημοσίευμα, σε σχέση με λογαριασμούς, «αποδέκτες», «δικαιούχους» και «εταιρείες», είναι απολύτως αβάσιμο, γεγονός για το οποίο επιφυλάσσομαι. 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Ευρωκοινοβούλιο προς Τουρκία: Τερματίστε αμέσως κάθε περαιτέρω παράνομη έρευνα στην ανατολική Μεσόγειο

Περαιτέρω, σε άρθρο της εφημερίδας «Documentο» της 1.7.2018, γίνεται προσπάθεια να συσχετισθεί με την «υπόθεση Novartis» η κοινωνική επαφή μου με τον νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή ένα δείπνο, που παρέθεσα στην οικία μου τον Σεπτέμβριο του έτους 2015, όταν εκείνος ήταν βουλευτής κι εγώ είχα αποχωρήσει από την ανωτέρω εταιρεία. 

Πέραν της κακουργηματικής υποκλοπής της προσωπικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μου, για την οποία θα επιληφθούν οι αρμόδιοι, αισθάνομαι βαθιά θλίψη για την προσπάθεια να ποινικοποιηθούν οι κοινωνικές επαφές μου, στο όνομα της σκοπιμότητας μίας υπόθεσης, της οποίας μόνα στοιχεία αποτελούν οι καταθέσεις κρυπτομένων ψευδομαρτύρων. 

Υ.Γ. Την ίδια ακριβώς θλίψη θα αισθανόμουν, αν δημοσιοποιούνταν, παρουσιαζόμενες κατ’ ανάλογο τρόπο, οι δεκάδες επαφές και συναντήσεις που, ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, είχα με ανώτατα στελέχη της σημερινής Κυβέρνησης πριν και μετά την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Επικοινωνία Ερντογάν με Μισέλ: Έτοιμος για φιλικό διάλογο δηλώνει ο τούρκος πρόεδρος

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.