30-11-2020

Debate: Σκληρή μάχη Τσίπρα – Μεϊμαράκη, με πρωταγωνιστή τον σκηνοθέτη της ΕΡΤ! (video)

Με αιχμές του τύπου “ωρομίσθιος πρωθυπουργός”, “νεομνημονιακός” και “πρωθυπουργός του… 60ευρου” -κάποιες εκ των οποίων αργότερα αναίρεσε- αλλά και προτροπές προς τον σκηνοθέτη και τον κάμεραμαν της ΕΡΤ να μην φαίνεται ψηλότερος ο κ. Τσίπρας στο κάδρο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσπάθησε να παρουσιάσει με πειστικότητα τις θέσεις του κόμματός του, με χροιά φωνή και κινήσεις, που σε πολλές περιπτώσεις θύμιζαν… Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε στη διαφθορά και τη διαπλοκή, τονίζοντας πως ο κ. Μεϊμαράκης εκπροσωπεί ένα κόμμα που συνδέεται με τα μαύρα ταμεία της ΖΙΜΕΝΣ, τη φυγή Χριστοφοράκου και τον Παπασταύρου, ο οποίος είναι στη λίστα Λαγκάρντ και ελέγχεται από την Δικαιοσύνη.  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε με σαφήνεια τα διλήμματα των εκλογών (“αν θέλουμε την Ελλάδα των λίγων ή την Ελλάδα των πολλών”) και τόνισε ότι διαθέτει σχέδιο για να προχωρήσουμε μπροστά.

Την παράσταση, μετά το τέλος της αναμέτρησης, έκλεψαν οι συνεχιζόμενες καταγγελίες του προέδρου της ΝΔ για την κάλυψη του ντιμπέιτ και το ποιος πολιτικός αρχηγός “έβλεπε” την… ευρυζωνική κάμερα. H διοίκηση της ΕΡΤ, δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης, υπέπεσε σε σφάλματα το πρωί αλλά και κατά την διάρκεια του ντιμπέιτ. Σε ερώτηση αν αναφέρεται στο πως έδειχνε ο σκηνοθέτης το ύψος του κ. Τσίπρα απάντησε: “Όχι μόνο. Στο διάλειμμα πάντως εγώ ενημέρωσα”. Ο εκνευρισμός υποδηλώνει πολλά…

Δείτε ολόκληρη την τηλεμαχία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη:

Τσίπρας: Να κερδίσουμε με το αύριο, τελειώνοντας με το χθες

Με την φράση «ας κερδίσουμε το αύριο τελειώνοντας με το χθες», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συνόψισε την κεντρική πολιτική του θέση στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, με το οποίο ολοκληρώθηκε το ντιμπέϊτ με τον κ. Μεϊμαράκη.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην εντολή που πήρε τον περασμένο Ιανουάριο για να ξεκινήσει μια δύσκολη προσπάθεια «να βγάλει τη χώρα από τον λάκκο της χρεοκοπίας όπου την έριξαν αυτοί που κυβέρνησαν επί 40 χρόνια», όπως είπε χαρακτηριστικά και στο πλαίσιο αυτό συγκρούστηκε και η χώρα κέρδισε έδαφος. Την κρίσιμη στιγμή, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, βάλαμε τον λαό στο τραπέζι και με το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα βοήθησε να επιτευχθεί μια καλύτερη συμφωνία. Τα δύσκολα είναι πίσω μας, είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι «έχουμε σχέδιο για να προχωρήσουμε μπροστά» και πρόσθεσε ότι πρέπει με τις εκλογές να ξεμπερδέψουμε με το παλιό καθεστώς, την διαπλοκή, την διαφθορά. Το δίλημμα των εκλογών είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , είναι αν θέλουμε την Ελλάδα των λίγων ή την Ελλάδα των πολλών, που θα δίνει όραμα σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα να προκόψει και να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Μεϊμαράκης: “Μπορούμε να ανακάμψουμε το δεύτερο εξάμηνο του 2015”

Η αποχή δεν βοηθά είπε ο κ. Μεϊμαράκης και κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν τη ΝΔ. Ανέφερε χαρακτηριστικά: “Από τον Ιανουνάριο μέχρι τώρα, οι πολίτες έχουν να συγκρίνουν τις υποσχέσεις με τα πεπραγμένα του κ. Τσίπρα. Τότε παρασύρθηκαν, πείσθηκαν από τις υποσχέσεις, ωστόσο μετά τα χάσαμε όλα. Κανείς δεν αισθάνεται ότι τα πράγματα είναι καλύτερα τώρα από τον Ιανουάριο. Γι αυτό πρέπει τώρα όλοι να κρίνουν, να συγκρίνουν και να αποφασίσουν. Όταν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση έκανε αρκετά από όσα είχε υποσχεθεί και αν δεν μας είχε ρίξει ο κ. Τσίπρας θα είχαμε υλοποιήσει και τα υπόλοιπα. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει και γι αυτό η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα”.

Στο ερώτημα γιατί να μην φύγουν οι νέοι στο εξωτερικό είπε ότι σε έναν εικοσάρη του λέω ότι μπορεί να μείνει στην Ελλάδα και να προσπαθήσει μαζί μας. Οι Έλληνες μεγαλουργούν στο εξωτερικό γιατί δεν μπορούν και στην χώρα τους; Γιατί επικρατεί η μιζέρια και η κυβέρνηση διχάζει. Καταλαβαίνω ότι οι νέοι είναι δυσαρεστημένοι αλλά η ψήφος διαμαρτυρίας δεν δίνει λύση, λύση δίνει η θετική ψήφος δημιουργικότητας, γι αυτό τους καλώ να ψηφίσουν ΝΔ”.

Στο κλείσιμό του ο κ. Μεϊμαράκης είπε απευθυνόμενος προς τους Έλληνες πολίτες: “Ελληνίδες, Έλληνες, σας ζητώ να ψηφίσετε τη ΝΔ. Σας ζητώ να κρίνετε να συγκρίνετε. Στις 20 Σεπτεμβρίου, κρίνεται αν η χώρα θα πάει μπροστά, κρίνεται αν το φως μπορεί να σκορπίσει το σκοτάδι. Οι Έλληνες μπορούν να μεγαλουργήσουν. Όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε εμπρός. Εάν δώσετε την εντολή στη ΝΔ, θα δημιουργήσουμε μία μεγάλη ομάδα εργασίας και θα καλέσουμε να συμμετάσχουν όλες οι δυνάμεις και οι φορείς. Επίσης θα φτιάξουμε μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Πιστεύω ότι εφόσον φτιάξουμε την εθνική ομάδα, μπορούμε στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 να ανακάμψουμε”.

Η διαδικασία των απευθείας ερωτήσεων – Τσίπρας

Την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει μια μεγάλη αντίφαση όταν μιλάει για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας των δύο κομμάτων, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διαδικασία των απευθείας ερωτήσεων μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών. «Κοιτάξτε ο τόπος δεν χρειάζεται κυβέρνηση παρά φύση. Χρειάζεται κυβέρνηση προοδευτική».

«Το παρά φύση μπορείτε να το εξηγήσετε παρακαλώ;», παρενέβη ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Δεν είναι φυσιολογικό να υπάρχουν τόσο μεγάλες ιδεολογικές διαφορές ανάμεσα σε δύο κόμματα και να βρίσκονται στην ίδια κυβέρνηση, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: Να σας πω και κάτι άλλο. Δεν θα είναι καλό για τον τόπο. Θυμηθείτε τι έγινε στην οικουμενική. Καμία δυνατότητα συνεννόησης, υπήρξε. Ούτε και τώρα θα υπάρχει κάτι τέτοιο. Και το να είναι αξιωματική αντιπολίτευση η Χρυσή Αυγή θα είναι μεγάλη, μια πάρα πολύ μεγάλη κατάρα.

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση και αντιπολίτευση. «Ή θα είναι κυβέρνηση προοδευτική ή θα έχει κυβέρνηση συντηρητική», είπε ο κ. Τσίπρας.

Η διαδικασία των απευθείας ερωτήσεων – Μεϊμαράκης

Θα κρατήσουμε την άποψή μας ότι είστε ο πρωθυπουργός του 60ευρου και ο πρωθυπουργός που ανέβασε την ανεργία, ήταν το σχόλιο του προέδρου της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην απευθείας ερώτηση που του έκανε ο κ. Μεϊμαράκης

«Μιλήσατε για εθνική συγκάλυψη. Σε τι να κάνουμε εθνική συγκάλυψη; Μήπως δεν έχετε καταλάβει σε τι σας καλούμε να συνεργαστούμε; Σας καλούμε να συνεργαστούμε για την εφαρμογή των όσων ψηφίσαμε. Σαφώς και θα κρατήσουμε την άποψή μας ότι είστε μέσα στη διαπλοκή, ότι είστε ο πρωθυπουργός του 60ευρου, ότι είστε ο πρωθυπουργός που ανέβασε την ανεργία. Τι νομίζετε; ότι θα πούμε τελειώσανε όλα αυτά; Δεν μου απαντήσατε γιατί είπατε ότι θέλετε να μας τελειώσετε; Δεν κατάλαβα; το 70% του ελληνικού λαού θέλετε να το τελειώσετε;», σχολίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ε. Μεϊμαράκης.

«Ποτέ δεν είπα ότι θα σας τελειώσουμε. Είπαμε ότι αυτή την Κυριακή θα τελειώσουμε με το παλιό. Μην διαστρεβλώνετε τα λεγόμενα μου», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Οι απαντήσεις του Αλέξη Τσίπρα στον τρίτο γύρο

“Εγώ διεκδικώ την ψήφο του λαού ζητώντας του να δώσει εντολή συνέχειας σε μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί, για αγώνα, για να μη μείνει η ελπίδα στη μέση. Όχι μια ελπίδα που θα ρθει ως μάννα εξ ουρανού, αλλά που θα ρθει με επιμονή σχέδιο και αγώνα. Αυτή την ελπίδα πρέπει να ενισχύσουμε στις εκλογές. Τώρα όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι ο δρόμος και όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να παλέψουμε για να τον κατακτήσουμε”.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο αποψινό ντιμπέιτ με τον πρόεδρο της ΝΔ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, κατά τον γ’ γύρο της διαδικασίας, στο πρώτο από τα δύο κοινά ερωτήματα που τέθηκαν, και ειδικότερα στο γιατί οι ψηφοφόροι να δεχτούν ως αξίωμα αυτά που σήμερα υπόσχονται προεκλογικά ως εφικτά τα δύο κόμματα.

“Δεν ξέρω αν η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού”, είπε -σχολιάζοντας αναφορά που περιλάμβανε η ερώτηση κατά την οποία ο οικονομολόγος Κένεθ Γκαλμπραίηθ έχει πει ότι η πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού-, για να σημειώσει πως αυτό που κατάλαβε όμως είναι ότι η πολιτική δίνει δυνατότητα πάλης και διεκδίκησης. “Τα πράγματα δεν θα αλλάξουν μόνα τους, νέτα- σκέτα, αν δεν δώσουμε μάχες να τα αλλάξουμε”, τόνισε και πρόσθεσε ότι “σε αυτόν τον τόπο τίποτα δεν χαρίστηκε, όλα κερδήθηκαν με αγώνες. Και σε αυτό καλούμε τώρα τους πολίτες”. Επισήμανε ότι η χώρα μπήκε σε μια μέγγενη επιτροπείας έχασε το δυναμικό της, τους νέους που έφυγαν στο εξωτερικό, και τόνισε πως “για να βγούμε από αυτή χρειάζονται σταθερά βήματα, αγώνες, προσπάθεια”.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η βασική υπόσχεση που έδωσε στον λαό τον Γενάρη ήταν “να ματώσουμε αν χρειαστεί για να σταματήσει να ματώνει ο λαός και να διεκδικήσουμε διαπραγματευόμενοι σκληρά στην Ευρώπη την έξοδο από την επιτροπεία”. “Την υπόσχεση την τηρήσαμε, ματώσαμε, διεκδικήσαμε το δίκιο του λαού, ανοίξαμε ρωγμές στην Ευρώπη, οδηγηθήκαμε σ έναν συμβιβασμό”, είπε και επισήμανε ότι έγιναν θετικά σε αυτό το εξάμηνο και από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Αναφέρθηκε ειδικότερα στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, τις 100 δόσεις, την κατάργηση του 5ευρω στα νοσοκομεία, το άνοιγμα της ΕΡΤ. “Γιατί δεν τα έκανε αυτά η ΝΔ και τα καταφέραμε εμείς σε συνθήκες ασφυξίας. Ας αναρωτηθεί ο λαός”, κατέληξε.

Στο ερώτημα γιατί κάποιος νέος που έχει τελειώσει το πανεπιστήμιο και ψάχνει για δουλειά, να θεωρήσει ότι αλλάζει κάτι την επομένη των εκλογών με βάση τα προγράμματα που έχουν περιγράψει τα δύο κόμματα, ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του είπε ότι οι νέοι δεν έφυγαν από τον τόπο το τελευταίο εξάμηνο , αλλά ότι πάνω από 200 χιλιάδες νέοι επιστήμονες μετανάστευσαν τα τελευταία 5 χρόνια με το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο. Είπε ότι αντιμετωπίζουμε ένα εθνικό πρόβλημα, ότι αν δεν κρατήσουμε το πιο σημαντικό δυναμικό του πληθυσμού μας, τους επιστήμονες, τους ερευνητές, η χώρα δεν θα μπορέσει να πάει μπροστά. Για να γυρίσουν, σημείωσε, χρειάζονται τομές, να επενδύσουμε στην έρευνα, τις νέες τεχνολογίες, να ενισχύσουμε τα δημόσια πανεπιστήμια, την έρευνα δίπλα στα πανεπιστήμια, να έχουμε τη δυνατότητα νεοφυών επιχειρήσεων ώστε να μπορούν να μείνουν εδώ οι επιστήμονες. “Σε αυτή την κατεύθυνση προσανατολιζόμαστε, κάναμε προσπάθεια και θα την ολοκληρώσουμε μέσα στην επόμενη 4ετία” ,τόνισε και συμπλήρωσε: “Χρειάζεται δουλειά και εθνικό συλλογικό όραμα”.

Οι απαντήσεις του Αλέξη Τσίπρα στη δεύτερη φάση του ντιμπέιτ

Σε παρέμβασή του για την διαπραγμάτευση, (σημειωτέων δεν έγινε καμία ερώτηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, παρά το γεγονός ότι το δεύτερο μέρος του ντιμπέιτ αφορούσε αυτό το κεφάλαιο) ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ΕΕ είναι πεδίο πάλης, πολιτικής και ταξικής, ότι υπάρχουν πολιτικά στρατόπεδα και αυτό που ανήκετε είναι της ευρωπαϊκής Δεξιάς, είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, όπου την ηγεμονία έχει η Μέρκελ και ο Σόιμπλε. Εμείς, πρόσθεσε, δώσαμε τη μάχη έχοντας στο πλευρό μας την ευρωπαϊκή αριστερά και ένα μεγάλο μέρος των σοσιαλιστών, ενώ η ΝΔ ήταν χέρι – χέρι με την Μέρκελ τον Σόιμπλε, είπε ο κ. Τσίπρας .

Στην ερώτηση σχετικά με την διάψευση των οραμάτων του, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η συμφωνία είναι «ζωντανός οργανισμός», έχει ανοιχτά θέματα όπως το χρέος, το θέμα των εργασιακών σχέσεων το θέμα της πρώτης . Αυτό που έχει να κρίνει ο λαός , είπε ο κ. Τσίπρας, είναι αν τα θέματα αυτά, θα τα αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση που θα δώσει μάχη ή μια κυβέρνηση που θα συμφωνεί σε όλα όπως έκανε η ΝΔ. Το κρίσιμο , σημείωσε ο κ. Τσίπρας, είναι να φύγουμε από τη μέγγενη της επιτροπείας αλλά και κάνοντας μεγάλες τομές στη χώρα.

Σε ερώτηση σχετικά με την αναζήτηση χρηματοδότησης από τρίτες χώρες ο κ. Τσίπρας είπε αναφέρθηκε σε συνομιλίες με την Ρωσία, την Κίνα και αραβικές χώρες, επισημαίνοντας ότι δεν πήγε για να ζητήσει δάνεια για να πληρωθεί το χρέος, αλλά για να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάκαμψης και επενδύσεων στη χώρα.

Απαντώντας στον κ. Μεϊμαράκη σχετικά με την σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ως πρωθυπουργός έπρεπε να προτείνει πρόσωπα προκειμένου να συνεχιστούν πολιτικές πoυ είχαν δρομολογηθεί όπως στο μεταναστευτικό. Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης για το θέμα αυτό, ότι ένοπλη παρέμβαση δεν μπορεί να γίνει στο Αιγαίο γιατί δεν εμφανίζονται οι διακινητές, και για τον λόγο αυτό, η Ελλάδα ζήτησε να αυξηθεί η επιτήρηση του Αιγαίου από την Frontex.

Αναφορικά με τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν για συμμαχία με τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα είναι κρίσιμες και για την χώρα μας και για την Ευρώπη. Αυτό γιατί, όπως είπε αν αυτοί που έδωσαν μάχη και διαπραγματεύθηκαν σκληρά χάσουν και επιστρέψουν αυτοί που δεν διαπραγματεύθηκαν, το μήνυμα θα είναι αρνητικό για όλες τις χώρες. Αντίθετα, σημείωσε, αν νικήσουμε, το μήνυμα που θα πάρουν οι προοδευτικές δυνάμεις , θα είναι τελείως διαφορετικό, ενώ θα έχει άλλη σημασία, ο Έλληνας πρωθυπουργός να έχει συμμάχους στις Συνόδους Κορυφής.

Επανερχόμενος με παρέμβασή του σε θέματα που έθεσε ο κ. Μεϊμαράκης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι θέμα ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ είναι ανοιχτό, ενώ για τη ΝΔ είναι θέμα ιδεολογίας, ότι δηλαδή θέλει την ιδιωτικοποίηση.

Για το προσφυγικό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε τις επικρίσεις της ΝΔ ότι η αύξηση του αριθμού των προσφύγων οφείλεται στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι πρόκειται για παγκόσμιο πρόβλημα.

Σε ερώτηση αν έχει εκλείψει η απειλή του Grexit, ο κ . Τσίπρας είπε ότι αν δεν γίνει σεβαστό το πρόγραμμα, ο κίνδυνος υπάρχει . Σημείωσε επίσης ότι υπήρχε σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη που ταυτίστηκε με εσωτερικό σχέδιο, αλλά η Ελλάδα είχε πολλούς συμμάχους στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής και το σχέδιο απετράπη. Τώρα, είπε ο κ. Τσίπρας, έχουμε κερδίσει έδαφος και συμμαχίες και αν κερδίσουμε τις εκλογές και διαπραγματευθούμε με επιτυχία το θέμα του χρέους, θα επιστρέψουμε στην ανάπτυξη.

Σε ερώτηση για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση ο κ. Τσίπρας είπε ότι είχε ζητήσει αναστολή του μέτρου και να βρεθούν ισοδύναμα, ενώ για τα κενά στα σχολεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το πρόβλημα είναι δομικό και αν δεν γίνουν προσλήψεις , το πρόβλημα δεν θα λυθεί.

Είχα ζητήσει αναστολή του μέτρου και να βρούμε ισοδύναμα. Το κενό στα σχολεία είναι δομικό πρόβλημα που αν δεν γίνουν προσλήψεις δεν θα λυθεί, είπε ο κ. Τσίπρας.

Μεϊμαράκης: “Ο κ. Τσίπρας τορπίλισε την πορεία της χώρας τον τελευταίο χρόνο”

Δεν σημαίνει η σύσταση ενός υπουργείου και λύση του προβλήματος» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης απαντώντας σε ερώτηση για το μεταναστευτικό. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κα Χριστοδουλοπούλου ότι νόμιζε πως οι μετανάστες λιάζονταν και εξαφανίζονταν και επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει διαχωρισμός των μεταναστών από τους πρόσφυγες.

«Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι υπάρχει ένα κύμα προσφύγων και μεταναστών. Ως προς τους πρόσφυγες , έπρεπε να είχε εγκατασταθεί η γραφειοκρατία στα νησιά για να εξυπηρετηθούν. Ως προς τους μετανάστες οφείλουμε να τους επαναπροωθούμε» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης .

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει ακόμα στο τραπέζι το Grexit και αν η κυβέρνηση θα αναγκάζεται να λέει σε όλα ναι υπό το φόβο μιας χρεοκοπίας ο κ Μεϊμαράκης εξέφρασε την απορία του γιατί ο κ. Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε εκλογές. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να είχε ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης πριν οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. «Από τη μέρα που υπέγραψε το μνημόνιο οι Έλληνες βλέπουν έναν άλλον Τσίπρα». Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως πότε δεν είπε στον κ. Τσίπρα να φέρει «ότι να ναι» αλλά του επεσήμανε πως θα πρέπει να βιαστεί και επεσήμανε το σημαντικό ρόλο που έπαιξαν οι παρεμβάσεις της ΝΔ στο ΕΛΚ για τον περιορισμό των μέτρων. Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη ο κ. Τσίπρας είχε καλύτερη αντιμετώπιση από την Ευρώπη από ότι είχε η κυβέρνηση της ΝΔ τους τελευταίους 6 μήνες.

Η ΝΔ έχει μία μακρά ιστορία, έβαλε την Ελλάδα στην ΕΕ. Αν η Ευρώπη είχε μπορέσει να αντιδράσει διαφορετικά ίσως η κρίση θα ήταν διαφορετική. Η χώρα ήταν αδύναμη, έχει και η ΝΔ κάνει τα λάθη της. Όμως άλλαξε η Ελλάδα, αλλάξαμε και εμείς και έχουμε διδαχτεί από τα λάθη και δεν θα ξανακάνουμε τα ίδια» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης απαντώντας σε ερώτηση για το αν η ΝΔ έχει κάνει την αυτοκριτική της και έχει διδαχθεί από τα λάθη της. Ο κ. Μεϊμαράκης κληθείς να σχολιάσει αν η ΝΔ έχει μετανιώσει που δεν στήριξε το πρώτο μνημόνιο τόνισε πως η χώρα θα είχε τελείως διαφορετική πορεία αν ο κ. Τσίπρας δεν είχε τορπιλίσει την πορεία της χώρας τον τελευταίο χρόνο.

Απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για το πως μπορεί να γίνει μια συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων ο κ.Μεϊμαράκης επανέλαβε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάθει μετάλλαξη μετά την υπογραφή του μνημονίου. «Δεν σας λέω ούτε για πρωθυπουργό ούτε για αντιπρόεδρο, φέρατε το μεγαλύτερο κακό μέσα σε λίγους μήνες» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας όμως πως «αν υποσχεθείτε πως θα υλοποιήσουμε αυτά που εσείς δεσμευτήκατε και υπογράψατε μπορούμε να πάμε μαζί για ένα διάστημα».

Oι απαντήσεις του Αλέξη Τσίπρα στην ενότητα της εσωτερικής πολιτικής

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα υπάρξει κυβέρνηση”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο αποψινό ντιμπέιτ με τον πρόεδρο της ΝΔ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, κατά τη θεματική ενότητα της εσωτερικής πολιτικής του α’ γύρου της διαδικασίας.

Συνεχίζοντας να απαντά στην ίδια ερώτηση -για το εάν θα συνεργαστεί με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ εάν είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά χωρίς αυτοδυναμία και χρειάζεται τα δύο αυτά κόμματα- είπε ότι διεκδικεί την πλειοψηφία στη Βουλή χαρακτηρίζοντας αυτόν τον στόχο εφικτό, για να προσθέσει ότι εντούτοις όταν πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πάρει την διερευνητική εντολή εφόσον δεν έχει αυτοδυναμία, θα σεβαστεί το αποτέλεσμα και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει τις ευρύτερες συναινέσεις για να υπάρξει κυβέρνηση. Θα υπάρξει κυβέρνηση, τόνισε, αλλά όχι μια παρά φύση κυβέρνηση, για να προσθέσει ότι αυτό στο οποίο τον καλεί ο κ. Μεϊμαράκης είναι μια παρά φύση συνεργασία. Σημείωσε πως είτε θα έχει ο τόπος προοδευτική κυβέρνηση για να ξεφύγουμε από το παρελθόν ή συντηρητική.

Είπε ότι καλό θα ήταν να ερωτηθούν τα δύο κόμματα (Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ) για τη στάση που θα κρατήσουν και εκτίμησε ότι δεν θα θελήσουν να οδηγήσουν τη χώρα σε επαναληπτικές εκλογές. Μίλησε για συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και ζήτησε από τον λαό να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ δύο παραπάνω βουλευτές από τους 149 που έλαβε τον Γενάρη.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως το πρόβλημα με τον κ. Μεϊμαράκη και τη ΝΔ δεν είναι μόνο που είπε “άχρηστους” τους επαναπροσληφθέντες δημόσιους υπαλλήλους αλλά ότι έχουμε ριζικές διαφορές σε μείζονα θέματα, παραπέμποντας στα θέματα του χρέους “που το κόμμα της ΝΔ έλεγε ότι είναι βιώσιμο”, στο μεγάλο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων, “εμείς δεν θέλουμε απολύσεις, θέλουμε να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις”. “Έχουμε ριζικές διαφορές και γι’ αυτό δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε”, τόνισε.

Σημείωσε ότι διεκδικεί την ψήφο με πρόγραμμα για να δώσει τις 5 μάχες που έχει μπροστά η χώρα στη διαπραγμάτευση, για το χρέος, να μην περάσει η πρώτη κατοικία στα κοράκια των χρηματαγορών, να διατηρήσουμε όσα συμφωνήσαμε για το Ταμείο, τη μάχη για τις εργασιακές σχέσεις και τον τομέα της ενέργειας. Είπε ότι σε αυτή την αναμέτρηση βλέπουν ότι θα έρθουν δεύτεροι στις εκλογές και προσπαθούν να τον εγκλωβίσουν προεξοφλώντας το αποτέλεσμα των εκλογών. “Μη βιάζεστε γιατί τα ίδια έλεγαν και στο δημοψήφισμα”, είπε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ κοντά στην απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές.

Ερωτηθείς εάν προσυπογράφει τις κατηγορίες για εμπλοκή του στο θέμα των εξοπλιστικών, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι ο καθένας έχει μια διαδρομή και κρινόμαστε από τον λαό όλοι. Τόνισε ότι το ζήτημα δεν είναι ο κ. Μεϊμαράκης που τον τιμά ως πολιτικό αντίπαλο, αλλά ότι το ζήτημα είναι τι εκπροσωπεί. “Εκπροσωπεί ένα κόμμα που επί 40 χρόνια κυβερνούσε τη χώρα και φόρτωσαν με το ΠΑΣΟΚ χρέη και ελλείμματα και ένα σύστημα διαπλοκής”, είπε και πρόσθεσε ότι δεν έχει την αίσθηση ότι ο κ. Μεϊμαράκης είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με αυτό το σύστημα.

Παρεμβαίνοντας σε απάντηση του κ. Μεϊμαράκη για το πόσα έκανε η ΝΔ για την πάταξη της διαπλοκής, ο κ. Τσίπρας θύμησε ποια είναι τα κόμμα που έπαιρνα από τα μαύρα ταμεία της ΖΙΜΕΝΣ, ποιοι ήταν κυβέρνηση όταν ο κ. Χριστοφοράκος έφυγε για τη Γερμανία και διερωτήθηκε πόσες υποθέσεις φοροδιαφυγής ελέγχθηκαν από τη ΝΔ. Παρέπεμψε στις δηλώσεις Φαλτσιανί που είπε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα προσπάθησε και άνοιξε δρόμους ως προς τη λίστα Λαγκάρντ και είπε στον κ. Μεϊμαράκη ότι πήγε πρώτη φορά στις Βρυξέλλες με τον κ. Παπασταύρου που είναι στη λίστα Λαγκάρντ και διερευνάται από την δικαιοσύνη. “Έχετε βούληση να συγκρουστείτε με αυτό που ονομάζουμε ‘διαπλοκή’ ναι ή όχι;”, ρώτησε ευθέως τον πρόεδρο της ΝΔ.

Ερωτηθείς τι θα κάνει με το θέμα των Σκουριών, απάντησε ότι θέλουμε επενδύσεις αλλά να πληρούν τις προϋποθέσεις σεβασμού του περιβάλλοντος. Είπε ότι η κυβέρνηση ζήτησε από την εταιρεία να κάνει εφαρμογή της μεθόδου για να δούμε αν μολύνει ή όχι, δεν το έπραξε και οδηγηθήκαμε στην αναστολή εργασιών μόνο στο σκέλος που αφορά στην εξόρυξη του χρυσού. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία εκβιαστικά έκλεισε όλο το φάσμα των εργασιών, για να εκβιάσει την κυβέρνηση. Τόνισε ότι αν διαπιστωθεί ότι οι δραστηριότητες της δεν μολύνουν το περιβάλλον θα προχωρήσουν, αλλιώς θα εφαρμοστούν οι νόμοι. Είπε γενικότερα ότι για να έρθουν επενδύσεις χρειάζεται πολιτική και δημοσιονομική σταθερότητα, χτύπημα της γραφειοκρατίας και διαφθοράς και σταθερό φορολογικό σύστημα.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Τσίπρας μετά από απάντηση του κ. Μεϊμαράκη, είπε ότι δυστυχώς για τη ΝΔ έχουμε μνήμη και θυμόμαστε ότι τα πέντε τελευταία χρόνια υπήρξε τρομακτική αποεπένδυση στα 5 τελευταία χρόνια κατά 60%. Είπε ότι με τον COSCO η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επαναδιαπραγματεύτηκε κερδίζοντας πολύ μεγαλύτερο ποσοστό για το δημόσιο, όπως και για την Ιόνια Οδό και πως για τα αεροδρόμια αν είχε προλάβει να φέρει το νέο Ταμείο δεν θα ξεπουλιόντουσαν τώρα μπιρ παρά στο γερμανικό δημόσιο. “Υπερασπίζεστε το γερμανικό δημόσιο;”, είπε προς τον κ. Μεϊμαράκη.

Απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ που απάντησε στον κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι τα στοιχεία που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ για την ανάπτυξη απέχουν πάρα πολύ από την πραγματικότητα. Είπε ότι στο πρώτο εξάμηνο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ανάπτυξη 1,1% το πρώτο 7μηνο υπήρξαν 186.000 νέες θέσεις εργασίας και μια μικρή μείωση λόγω κάπιταλ κοντρόλ. Του απάντησε ότι οι ομαδικές απολύσεις ήταν στην 5η αξιολόγηση και δεν έφερε καμία αντίρρηση η ΝΔ . “Μου θυμίζετε το ανέκδοτο με τον μεθυσμένο που έχει πιει 3 μπουκάλια ουίσκι κι ένα σφηνάκι και το επόμενο πρωί ξυπνάει στο νοσοκομείο και λέει με κατέστρεψε αυτό το σφηνάκι”, είπε σχολιάζοντας την κριτική του κ. Μεϊμαράκη προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ασφαλιστικό είπε ότι η κυβέρνηση έδωσε πολύ σκληρή μάχη, διατηρώντας τις συντάξεις και αφήνοντας ανοικτό να βρεθούν και θα βρεθούν τα ισοδύναμε για να μη υπάρχει ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Χαρακτήρισε το ασφαλιστικό βραδυφλεγή βόμβα γιατί η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με το Psi αφαίρεσαν 25 δισ. από τα ασφαλιστικά ταμεία. “Έχουμε σχέδιο για μεταρρύθμιση που θα προστατέψει τους ασθενέστερους”, τόνισε. Είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει διαφορετική μεταχείριση μεταξύ του λαού και των εκπροσώπων του, υπενθυμίζοντας ότι με εντολή του ήρθε πρόταση νόμου που αίρει σειρά προνομίων του πολιτικού προσωπικού.

Τόνισε ότι ο λαός θέλει έναν πρωθυπουργό που να λέει την αλήθεια και να παραδέχεται το λάθος του, παραπέμποντας στη ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι το άλλο όνομα των λαθών μας είναι η εμπειρία. “Κι εγώ απέκτησα εμπειρία συσσωρευμένη γιατί βρέθηκα σε πολύ κρίσιμη στιγμή στο τιμόνι και έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε και όποιος επιχειρεί κάνει και σφάλματα”, είπε. “Εμείς παλέψαμε. Δεν προδώσαμε κανέναν, κερδίσαμε έδαφος για τη χώρα, βάλαμε τον λαό στο προσκήνιο”, “φέραμε μια συμφωνία που έχει δυσκολίες αλλά φέρνει και μια διέξοδο”, είπε και σημείωσε πως το γεγονός ότι απέφυγε την παγίδα του Γκρέξιτ ήταν μια επιλογή εθνικής ευθύνης.

Διαφώνησε με την εκτίμηση ότι οι συνθήκες της αστάθειας δεν υπήρχαν όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι τα ταμεία ήταν άδεια, παρέλαβε ελλείμματα και η 5η αξιολόγηση ήταν στο τραπέζι. Χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο ψέμα των Σαμαρά-Βενιζέλου την προληπτική πιστωτική γραμμή. Τόνισε ότι η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει τη συμφωνία που είναι υποχρεωμένη και θα παλέψει στα μεγάλα ζητήματα που είναι ανοικτά.

Απαντώντας στον κ. Μεϊμαράκη ότι είχε συμφωνήσει να οδηγηθούμε στο κάπιταλ κοντρόλ γιατί ήθελε το Γκρέξιτ, ο κ. Τσίπρας το απέκρουσε διερωτώμενος: “Γιατί δεν το έκανα όταν πήρα 62% στο δημοψήφισμα;”.

Σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση, είπε ότι με αυτή που έγινε επί Σαμαρά-Βενιζέλου καλύφθηκαν οι τραπεζικές ανάγκες αλλά όχι τα κόκκινα δάνεια. Είπε ότι τώρα η ανάγκη για ανακεφαλαιοποίηση υπήρχε από πριν γιατί δεν επαρκούσαν τα χρήματα και δεν έγιναν κινήσεις για τη λύση αυτού του προβλήματος και όχι λόγω των κάπιταλ κοντρολ. “Εμείς ελαφρύναμε επιχειρήσεις και νοικοκυριά με τις 100 δόσεις”, είπε και σημείωσε ότι είναι ανοικτή η μάχη με τα 25 δισ. να υπάρξει και η λύση του προβλήματος για τα κόκκινα δάνεια.

Ερωτηθείς εάν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για τα λάθη του, είπε ότι δεν υπάρχει άλλος πολιτικός σε αυτόν τον τόπο που με τόση ειλικρίνεια να έχει παραδεχτεί λάθη. “Όμως”, τόνισε, είναι ώρα να σταματήσουμε την παρελθοντολογία” και πως αισθάνεται περήφανος για όλα όσα έπραξε “γιατί δώσαμε τη δυνατότητα στον λαό να πάρει ανάσα αξιοπρέπειας”. Τόνισε ότι όλες οι νομοθετικές παρεμβάσεις ήταν σε φιλολαϊκή κατεύθυνση και πως το μνημόνιο ήταν αποτέλεσμα μιας πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης, κάνοντας έναν αναγκαίο συμβιβασμό με τον οποίο η χώρα κέρδισε έδαφος το οποίο δεν πρέπει να χαθεί.

Οι απαντήσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας περί άδειων ταμείων ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως λέει ψέματα επισημαίνοντας δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν πως η χώρα δεν είχε ανάγκη τη χρηματοδότηση. Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως τους τελευταίους μήνες η χώρα έχει αλλάξει όπως έχει αλλάξει και η ΝΔ. «Σήμερα με νέους ικανούς ανθρώπους θα συγκρουστούμε με τη διαπλοκή και θα προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει» τόνισε.

Όσον αφορά τα όσα είπε για τις συντάξεις στη ΔΕΘ ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως «ο κ. Τσίπρας με την υπογραφή του δέσμευσε το θέμα των συντάξεων για όλο το 2016» ενώ δεσμεύτηκε πως δεν θα προχωρήσει με το θέμα της υπέρμετρης φορολόγησης των αγροτών. «Ο αγροτικός κόσμος απαιτεί να μπορεί να σταθεί. Αν θέλουμε ισχυρή Ελλάδα θέλουμε ισχυρό παραγωγικό τομέα» είπε ο κ. Μεϊμαράκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε μάλιστα τον κ. Τσίπρα πως είχε σχεδιάσει να κλείσει τις τράπεζες.

«Εμείς είχαμε πει αντιθέτως από τον κ. Τσίπρα που έλεγε πως θα τον καταργήσει πως θα εξορθολογήσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Ήμασταν έτοιμοι για αυτό. Προέκυψαν οι εκλογές, ήρθε ο κ. Τσίπρας, όχι μόνο δεν τον κατάργησε αλλά μας παίρνει και τα κλειδιά τώρα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας σε ερώτηση για το αν μια κυβέρνηση της ΝΔ θα προχωρούσε σε αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ. Όσον αφορά για τα ισοδύναμα ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε :

«Δεν θα σας πω ψέματα γιατί τη Δευτέρα θα κληθώ να σας κοιτάω στα μάτια. Αν υπάρξει πλεόνασμα αυτό θα διατεθεί για τη μείωση των φόρων και την κοινωνική πολιτική».

«Δεν υποσχέθηκα τίποτα και δεν θα λιάνουμε τίποτα αν τον πρώτο χρόνο δεν υλοποιήσουμε πολλά από αυτά που λέει το μνημόνιο, μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης επισημαίνοντας πως το κλίμα στην Ευρώπη έχει αλλάξει. « Η Ευρώπη δεν θέλει να μας σκοτώσει, θέλει να υπάρχει Ελλάδα, η Ευρώπη έχει πέσει σε ποσοτική χαλάρωση, ο κ. Τσίπρας δεν τα έχει καταλάβει αυτά» είπε. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως θέλει να γλιτώσει, για αυτό δραπετεύει, για να μην αναλάβει ευθύνες για αυτό που υπέγραψε, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Είμαι έτοιμος να τα αναλάβω. Δεν υπόσχομαι τίποτα για αυτό το 6μηνο για αυτά που έχουν ψηφιστεί… Όλα τα δημοσιονομικά έχουν ψηφιστεί εκτός από τους αγρότες» είπε ο κ. Μεϊμαράκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως ο πρωθυπουργός κρίνεται από το αποτέλεσμα. «Σκεφτήκατε σε τι καταδικάσατε τον ελληνικό λαό; Γιατί πάτε σε εκλογές;» διερωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης εκφράζοντας την εκτίμηση πως η χώρα θα ξαναπάει σε εκλογές βασιζόμενος στο κείμενο των 53 όπου, όπως είπε, ξεκαθαρίζεται πως δεν θα ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους.

Συνεχίζοντας την επίθεση στον κ. Τσίπρα ο κ. Μεϊμαράκης είπε: “ο κ. Τσίπρας έχει υποστεί μετάλλαξη, έχει γίνει νεομνημονιακός. Δεν είσαστε ωρομίσθιος πρωθυπουργός κ. πρόεδρε. Μας λέτε για τις 17 ώρες της διαπραγμάτευσης, σημασία όμως έχει το αποτέλεσμα. Ο λαός είπε “όχι” στο δημοψήφισμα και το κάνατε “ναι”.

Όσο για το τί θα κάνει από την επομένη των εκλογών είπε: “Δεν υποσχέθηκα τίποτα, αν πρώτα δεν υλοποιήσουμε αρκετά από αυτά που αναφέρονται στο μνημόνιο” είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: “Τί αναφέρει το μνημόνιο; μεταρρυθμίσεις και αναδιαρθρώσεις καθώς επίσης και ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων έργων. Εφόσον πετύχουμε τους πρώτους στόχους, μετά το πρώτο οκτάμηνο τότε θα μπορέσουμε να συζητήσουμε ξανά με την Ευρώπη”.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναγερμός στον Βόλο – Εργαζόμενοι εντόπισαν χειροβομβίδα μέσα σε απορριμματοφόρο

Συναγερμός επικρατεί στο κέντρο του Βόλου, καθώς σε απορριμματόφορο του Δήμου εντοπίστηκε χειροβομβίδα με αποτέλεσμα το όχημα να ακινητοποιηθεί και να ειδοποιηθούν οι αστυνομικές...

Τι έδειξε η νεκροτομή στον ξενοδόχο από τη Σαντορίνη – Πού στρέφονται οι έρευνες

Η ιατροδικαστική εξέταση στο απανθρακωμένο πτώμα του 69χρόνου ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στη Σαντορίνη, φαίνεται πως περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις για τον Δεκέμβριο από τον Κώστα Λεφάκη (video)

Ο Κώστας Λεφάκης έκανε τις αστρολογικές προβλέψεις για τον Δεκέμβριο.Καλεσμένος της εκπομπής «Love it» ο αστρολόγος έκανε αναλυτικές προβλέψεις για τον νέο μήνα.

Formula 1: Πώς σώθηκε ο Γκροζάν από το τρομακτικό ατύχημα – Τα 32″ του τρόμου μέσα στη φωτιά (video)

Στο… στρίμωγμα του πρώτου γύρου, ο Ρομάν Γκροζάν έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου της Haas και ακολούθησε το χάος στο Grand Prix της Formula...

ΣΥΡΙΖΑ: Δε μπορεί να παίζει παιχνίδια και να κρύβεται πλέον η Νέα Δημοκρατία

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί άλλο ούτε να παίζει πολιτικά παιχνίδια με την πανδημία, ούτε να κρύβεται», υπογραμμίζει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.Όπως...

Πέντε χρόνια χωρίς τον Μηνά Χατζησάββα

Πέρασαν πέντε χρόνια από τον χαμό του Μηνά Χατζησάββα.Ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στα 67 του χρόνια στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλευόταν μετά...