12-05-2021

Παραιτήθηκαν 12 μέλη των ΑΝΕΛ Δυτικής Μακεδονίας

Την παραίτησή τους στα όργανα του κόμματος υπέβαλλαν 12 μέλη και στελέχη των συντονιστικών επιτροπών Δυτικής Μακεδονίας των ΑΝΕΛ.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι με αφορμή τη συμφωνία του ονόματος της ΠΓΔΜ «παραβιάστηκε η κόκκινη γραμμή που είχαμε θέσει ως Ανεξάρτητοι Έλληνες για το συγκεκριμένο ζήτημα, στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικού σκοπού με τον ΣΥΡΙΖΑ» και καταλήγουν ότι «η μόνη πράξη αξιοπρέπειας είναι η υποβολή των παραιτήσεων»προς τα όργανα του Κινήματος. Σημειώνουν ότι ο Πάνος Καμμένος «είναι ένας έντιμος και καθαρός πολιτικός», αλλά εκφράζουν την άποψη ότι «έκανε λάθος εκτίμηση στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης και τελικώς της συμφωνίας με το κράτος των Σκοπίων».

Την επιστολή παραίτησης υπογράφει το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος και αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Παναγιώτης Πλακεντάς, πολιτευτές, μέλη και στελέχη των τεσσάρων συντονιστικών επιτροπών του κόμματος.

Νωρίτερα, παραιτήθηκε τόσο από την κομματική του θέση όσο και γενικότερα από τους ΑΝΕΛ και ο αναπληρωτής γραμματέας υγείας του κόμματος, Μανώλης Αλιφιεράκης.

Σκηνικό έντασης στα γραφεία των ΑΝΕΛ στα Χανιά

Ένταση σημειώθηκε έξω από τα καινούρια γραφεία των ΑΝΕΛ στο κέντρο των Χανίων, από συγκεντρωμένους διαδηλωτές που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη στάση του κόμματος, όσον αφορά στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ