16-05-2021

«Σέβομαι το Σύνταγμα», λέει τώρα ο Μπαρμπαρούσης – Πώς τον βρήκαν οι Αρχές

  • «Η σχετική άκομψη φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», τονίζει ο Μπαρμπαρούσης σε δήλωσή του
  • «Η κατηγορία που αντιμετωπίζω (σ.σ. προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας) είναι τελείως ασύμβατη και αναντίστοιχη με τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις μου», υπογραμμίζει
  • Ενώ τονίζει ότι: «Η ανάκληση της φρασεολογίας αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή μου και όχι φοβική αντίδραση»
  • Αδιανόητες ερμηνείες από τον δικηγόρο του στην τηλεόραση του Epsilon

Τι και αν όλη η Ελλάδα άκουσε με τα αυτιά της τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, από το βήμα της Βουλήςνα καλεί ξεκάθαρα σε πραξικόπημα και αποκεφαλισμούς πολιτικών; Τι και αν οι Αρχές έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία που συνηγορούν πως απώτερος στόχος της Χρυσής Αυγής ανέκαθεν ήταν η κατάλυση του πολιτεύματος; Ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής έρχεται να τα ανατρέψει όλα, εκ των υστέρων, κατόπιν εορτής, υποστηρίζοντας πως είναι πιστός στο Σύνταγμα.

Σε δήλωση που διένειμε ο δικηγόρος του, διαβεβαιώνει για τον απόλυτο σεβασμό του στο Σύνταγμα, ενώ χαρακτηρίζει τις πρόσφατες δηλώσεις του στη Βουλή ως «λεκτικές υπερβολές».

Ακόμα, διευκρινίζει ότι θεωρεί την ανάκληση τους όχι προϊόν φόβου αλλά συνειδητή επιλογή. Τέλος, υποστηρίζει πως θα έχει σύντομα την ευκαιρία να δώσει εξηγήσεις και ενώπιον της Βουλής.

Αναλυτικά η δήλωση Μπαρμπαρούση:

«Δια της παρούσης θέλω να δηλώσω τον απόλυτο σεβασμό μου στο Σύνταγμα, το Δημοκρατικό πολίτευμα και στους θεμελιώδεις θεσμούς του. Ορκίστηκα να υπηρετώ τη Συνταγματική νομιμότητα ως εκλεγμένο μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας και τούτο αποτελεί δομικό στοιχείο όχι μόνο της όχι μόνο της πολιτικής μου δράσης, αλλά και ενσυνείδητη αξιακή επιλογή μου.

Σε μικρό μέρος της ομιλίας μου κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων μου στην Ολομέλεια της Βουλής την 16η.06.2018 ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης. Η πρόθεσή μου ήταν στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή μου να θέσω κατά τρόπο εμφατικό το ζήτημα της ευθύνης συγκεκριμένων κρατικών οργάνων από τη λήψη αποφάσεων, που κατά την πολιτική μου άποψη, θα ήταν αφ΄ ενός ζημιογόνα για τα εθνικά συμφέροντα και αφ΄ ετέρου προϊόν επιβολής των εντολών του διεθνούς παράγοντα επί μιας ενδοτικής και αντιπατριωτικής κυβερνητικής στάσης.

Η σχετική άκομψη φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, πρώτα απ΄ όλα διότι ευθαρσώς δηλώνω ότι δεν υπήρξε ούτε νοητική σύλληψη και έπειτα διότι, κατά λογική εκτίμηση, η απροσφορότητα να συντελεσθούν πολιτειακές εκτροπές από φραστικές υπερβολές ομιλητή, χωρίς σχετική θεσμική αρμοδιότητα και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, είναι πρόδηλη.

Η καταχρηστική συστημική διαχείριση της λεκτικής υπερβολής συνέβαλε στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το φλέγον θέμα της απεμπόλησης κυριαρχικών εθνικών δικαιωμάτων και στη διασπορά φόβου και τρώσης του φρονήματος.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζω είναι τελείως ασύμβατη και αναντίστοιχη με τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις μου. Θα αμυνθώ κατά αυτής από τη θέση του κατηγορουμένου, καθότι τελικά, το δικαιικό μας σύστημα προστατεύει επαρκώς το δικαίωμα ελεύθερου λόγου.

Η ανάκληση της φρασεολογίας αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή μου και όχι φοβική αντίδραση. Θα την επαναλάβω και από το βήμα της Βουλής, ώστε να συντελεσθεί ποιοτικά ισοβαρής αποκατάσταση της τάξεως των πραγμάτων».

Τον «πρόδωσε» το GPS

Στα ορεινά του νομού Αιτωλοακαρνανίας, σε σπίτι παιδικού του φίλου στο Ξηρόμερο, επιχείρησε να φτάσει ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, αναζητώντας κατάλυμα.

Σύμφωνα με το Star, οι αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο του βουλευτή, καθώς τα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης μάρκας έχουν GPS από την κατασκευή τους.

Για να φτάσει στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, ο βουλευτής απέφυγε τις εθνικές οδούς στις οποίες υπάρχουν διόδια και στη συνέχεια, μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών –Θηβών κατέληξε στη Μάντρα και από εκεί στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, νομίζοντας πως έχει λήξη το αυτόφωρο.

Μάλιστα, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Εδώ είμαι! Γιατί με ψάχνετε; Έχει λήξει το αυτόφωρο».

Εξηγήσεις… λάδι στη φωτιά

Περισσότερο «λάδι στη φωτιά» έριξε ο συνήγορος υπεράσπισης του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, μετά το απίστευτο παραλήρημα για πραξικόπημα στη Βουλή και την κινηματογραφική καταδίωξη στο Ρίο, που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή αστυνομικών.

Αφού έκανε τον γύρο της… μισής Ελλάδας τελικά συνελήφθη στο σπίτι του στο Πάτημα Χαλανδρίου. Ωστόσο, οι διατυπώσεις του συνηγόρου του, που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα, προκαλούν ακόμα περισσότερο.

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Κορατζόπουλος, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon, υποστήριξε πως ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής… δεν εννοούσε αυτό που κατάλαβε όλη η Ελλάδα.

Όσον αφορά το κάλεσμα σε… αποκεφαλισμό των κ.κ. Τσίπρα, Παυλόπουλου, Καμμένου σχολίασε: «Αυτό δεν το είπε. Είναι λάθος πραγματικότητα. Ποιος να αποκεφαλιστεί; Να μιλήσουμε με πραγματικότητες, ή με αυτά που θα θέλαμε, προκειμένου να δημιουργήσουμε εντυπώσεις; Πώς νοηματοδοτούνται από εσάς τα κεφάλια τους στις Πρέσπες; Μίλησε για αποκεφαλισμούς και για περιφορά κεφαλών εις τις Πρέσπες; Δηλαδή το «κεφάλια τους στις Πρέσπες» που μπορεί να νοηματοδοτηθεί κι έτσι ήταν η πρόθεσή του, διαφορετικά, γιατί το παρερμηνεύετε και μάλιστα με αρνητικό πάντα πρόσημο»;

Όταν ρωτήθηκε τι εννοούσε ο πελάτης του, απάντησε: «Όταν λέει ο άνθρωπος αυτή την έκφραση, σήμαινε ακριβώς “την προσοχή σας εις τις Πρέσπες”, “τη σκέψη σας στις Πρέσπες”, “προσέχετε μην κάνετε κανένα λάθος στις Πρέσπες”. Αυτή είναι η διατύπωση του βουλευτή».

Βίντεο: Epsilon

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ