14-05-2021

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να επαναφέρει σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική»

Τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που οδήγησε σε κοινωνικά συντρίμμια θέλει να επαναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχόλιο του για τη συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην εφημερίδα “Το Βήμα”, ενώ σημειώνει πως «έστω και δειλά, αναγνωρίζει ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια».

«Το οξύμωρο θα ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να “δεσμεύεται” από το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης. Ένα αναπτυξιακό σχέδιο που έχει στο επίκεντρο τη δίκαιη ανάπτυξη και την αναδιανομή του πλούτου, την ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς. Είδαμε πού οδήγησε τη χώρα το δικό του σχέδιο και ποιοι πλήρωσαν τα σπασμένα, τα κοινωνικά συντρίμμια μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να επαναφέρει», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Όσον αφορά στα ζητήματα διαφθοράς, είναι προφανής για μια ακόμα φορά η αμηχανία του κ. Μητσοτάκη που με όσα λέει περί συστημικής διαφθοράς προσπαθεί να συγκαλύψει τις πολιτικές, και όχι μόνο, ευθύνες αυτών που την εξέθρεψαν.

Τουλάχιστον, όμως, ο κ. Μητσοτάκης έχει μάθει από τα λάθη του και πλέον, έστω και δειλά, αναγνωρίζει ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια. Δεν το λες και λίγο για έναν πολιτικό αρχηγό που έχει συνδέσει την πολιτική του με την ακατάσχετη καταστροφολογία».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ