17-05-2021

«Το φθινόπωρο του 2019 οι εκλογές», ξεκαθαρίζει ο Παππάς

Η διενέργεια των βουλευτικών εκλογών θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2019, επανέλαβε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι οι πολιτικές που εφάρμοσε το 2014 η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση και θέλει να τις επαναφέρει, θα καταδικαστούν στην κάλπη. Παράλληλα, έκανε λόγο για χάσμα στις στρατηγικές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Εξάλλου, μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο κ. Παππάς τόνισε ότι το εκλογικό δίλημμα θα είναι καθαρό και «ο λαός μας να επιλέξει μεταξύ της ύφεσης, της ανεργίας, των απολύσεων, των σκανδάλων ή της συνέχισης μιας πορείας ανάκαμψης και σταθεροποίησης», ενώ ζήτησε από τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, να ξεκαθαρίσει τη θέση του, αναφορικά με το εάν τίθεται θέμα απολύσεων υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα ή όχι.

Αναφορικά με τις συντάξεις και το αφορολόγητο, ο κ. Παππάς δήλωσε αφενός, «μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και με βάση την πορεία των δημοσιονομικών, οποιαδήποτε συζήτηση είναι νόμιμη», αφετέρου, «αυτή τη στιγμή το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης και η ολοκλήρωση του προγράμματος πρέπει να είναι προτεραιότητά μας».

Επιπλέον, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής μίλησε για αναγεννημένη προοδευτική πλειοψηφία, ενώ στην ερώτηση για την παρουσία του στην πρόσφατη πολιτική εκδήλωση του πρώην υπουργού Γιάννη Ραγκούση, χαρακτήρισε γόνιμο το διάλογο στους κόλπους της εγχώριας κεντροαριστεράς. «Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο Κίνημα Αλλαγής δείχνουν προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί τελικά -και μετά από φουρτούνες ετών- ο χώρος», ανέφερε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Παππάς σημείωσε με έμφαση: «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ούτε Γιώργος Παπανδρέου για να πει »λεφτά υπάρχουν» και να φέρει το πρώτο μνημόνιο, ούτε Αντώνης Σαμαράς για να πει »επαναδιαπραγμάτευση» και να φέρει το δεύτερο. Ο Αλέξης Τσίπρας ό,τι κατάφερε και ό,τι δεν κατάφερε, το παρουσίασε ενώπιον του ελληνικού λαού».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ