01-03-2021

Ελλάδα και Κύπρος στο επίκεντρο του Eurogroup

Την πρώτη, ενημερωτικού χαρακτήρα, συζήτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, θα έχουν το Σάββατο οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπουργοί θα ενημερωθούν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την έναρξη ισχύος του νέου προγράμματος μέσω του ESM για την Ελλάδα

Το πρόγραμμα οριστικοποιήθηκε και εγκρίθηκε από τον ESM στις 19 Αυγούστου μετά τη σχετική απόφαση του Eurogroup της 14ης Αυγούστου και την έγκριση του προγράμματος από σειρά κοινοβουλίων.

“Οι υπουργοί θα συζητήσουν την τρέχουσα οικονομική κατάσταση  και τρόπους να ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Θα ενημερωθούν επίσης και για τα τρέχοντα προγράμματα οικονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα και τη Κύπρο”, αναφέρουν στελέχη στο πρακτορείο RIA Novosti.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) αποδέσμευσε τη πρώτη δόση – περίπου 30 δις ευρώ – από ένα δάνειο αξίας 86 δις ευρώ στην Ελλάδα στο οποίο συμφώνησε το Eurogroup στις 14 Αυγούστου.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης  θα βρεθεί και η Κύπρος καθώς θα υπάρξει συζήτηση  για την ανάπτυξη της οικονομίας και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ