05-03-2021

«Κραυγές» Μητρόπουλου κατά ΣΥΡΙΖΑ – Κάλεσμα για αποχή ή ψήφο στο ΚΚΕ

Στην αντεπίθεση, με πολύ σκληρά λόγια, πέρασε ο πρώην βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ στην ηγεσία του κόμματος.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, δήλωσε ότι «κόπηκε» από τις λίστες των υποψηφίων λόγω της κριτικής που άσκησε κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης ενώ κάλεσε τους πολίτες να απορρίψουν με την ψήφο τους τα τέσσερα μνημονιακά κόμματα, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και να επιλέξουν είτε την αποχή από τις κάλπες είτε να στηρίξουν το ΚΚΕ «που παραμένει συνεπές στην αντιμνημονιακή γραμμή» καθώς είναι όπως χαρακτηριστικά είπε «η μόνη εθνική λύση που δε θα οδηγήσει στη νομιμοποίηση του μνημονίου, ώστε να ξεκινήσει μια νέα διαπραγμάτευση».

«Ούτε στην περίοδο της σταλινικής τρομοκρατίας δεν ακολουθήθηκαν οι μέθοδοι όπως αυτοί της σύγχρονης ηγεσίας για να βγάλει στην άκρη ένα στέλεχός της που πρώτευσε στις προηγούμενες εκλογές” πρόσθεσε ο πρώην πλέον βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστήριξε, επίσης, ότι το «κόψιμό» του από τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ δεν οφείλεται στην υπόθεση φοροδιαφυγής στην οποία ενεπλάκη το όνομά του αλλά στην κριτική που άσκησε στην ηγεσία του κόμματος, ότι «πήγαμε σαν πρόβατα επί σφαγή» στη διαπραγμάτευση και ότι το τρίτο μνημόνιο είναι «επαίσχυντο».

Μάλιστα, έκανε λόγο για “προσβολή στο λαό της Αττικής, για “κατάπτυστο σχέδιο” και πρόσθεσε πως ζήτησε “να ανακαλέσουν την κατάπτυστη απόφαση που δεν αρμόζει σε κόμμα της αριστεράς”.

Μιλώντας για την πολιτική φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε ότι  δεν πρόκειται για Αριστερά αλλά για ένα «νέο μνημονιακό νεοφιλελεύθερο κόμμα» το οποίο μάλιστα θα μπορούσε σύμφωνα με τον ίδιο να συνεργαστεί μετά τις εκλογές με τη ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ