26-02-2021

Ανακοινώνονται έως την Τετάρτη τα ψηφοδέλτια Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – Τα φαβορί

Έως την Τετάρτη αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η σύνθεση των ψηφοδελτίων Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις προθεσμίες που θέτει η εκλογική νομοθεσία. Κουμουνδούρου και Συγγρού επιδίδονται σε αναζήτηση προσώπων με ισχυρούς πολιτικούς και κοινωνικούς συμβολισμούς, ικανά για να σηματοδοτήσουν τη νέα πορεία στο δύσκολο μετεκλογικό σκηνικό.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα τοποθετηθεί ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Ωστόσο, στενός συνεργάτης του κ. Δραγασάκη, μιλώντας στο altsantiri.gr, δεν επιβεβαιώνει, αλλά ούτε και διαψεύδει την πληροφορία: “Δεν γνωρίζω κάτι” είναι η απάντηση του κ. Ντόβολου.

Στη Νέα Δημοκρατία το όνομα που ακούγεται πιο έντονα τις τελευταίες ώρες για την τιμητική πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας είναι αυτό του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Δημήτρη Γράψα. Πρόκειται για έναν στρατιωτικό με ειδικό βάρος και εξαιρετικό εκτόπισμα στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στρατιωτικό με “βαρύ” βιογραφικό δεν αποκλείεται να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και τα δύο κόμματα, πάντως, φημολογείται ότι επιχειρούν να εντάξουν στο δυναμικό τους προσωπικότητες – έκπληξη (έλληνες με διεθνή ακτινοβολία, ή πανεπιστημιακούς) που θα κάνουν τη διαφορά.

Η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων Επικρατείας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οποιαδήποτε ανατροπή στα ονόματα που προβάλουν ως φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί.

  • Εκτός από τα ψηφοδέλτια Επικρατείας, τα πολιτικά κόμματα, έως την Τετάρτη, οφείλουν να καταθέσουν όλες τις λίστες με την εκλόγιμη σειρά των υποψηφίων βουλευτών.

Πέτρος Παπαβασιλείου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ