04-02-2021

Μεϊμαράκης: Χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης ο Τσίπρας αλλά…είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε

Την τακτική των προσωπικών χαρακτηρισμών εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, μέσω συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Bloomberg, χαρακτηρίζοντας τον πρώην πρωθυπουργό «χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης» αλλά παράλληλα δηλώνοντας ότι «πιστεύει στη συναίνεση και τη συνεργασία».

Επίσης ο κ. Μεϊμαράκης επανέφερε το ζήτημα του κινδύνου για έξοδο της χώρας από το ενιαίο νόμισμα «αν καταλήξουμε σε μια ασταθή κατάσταση», όπως δήλωσε.

«Δεν υπήρχε καμία ανάγκη να πραγματοποιήσει πρόωρες εκλογές και ο κ. Τσίπρας οφείλει μια εξήγηση για τη θέση της χώρας σε αυτή την περιπέτεια, δημιουργώντας αβεβαιότητα και αστάθεια την πιο κρίσιμη στιγμή της εφαρμογής του προγράμματος», τόνισε ίδιος υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι το «χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης αφού πήγε να “κλαφτεί” ζητώντας ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης».

Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν λάθος αν πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας είναι η καλύτερη επιλογή τους για τη διατήρηση της συνοχής της νομισματικής ένωσης. «Ακόμη κι αν ο Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, κάτι που δεν θα συμβεί, θα αντιμετωπίζει τα ίδια εσωτερικά προβλήματα με τους διαφωνούντες κάθε φορά που θα φέρνει προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο για την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Πιστεύω στην συναίνεση και την συνεργασία. Έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι όταν είναι για το καλό της χώρας, για την διασφάλιση της θέσης της στη ζώνη του ευρώ, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ εξηγώντας τη στήριξη που παρείχε η ΝΔ ως αντιπολίτευση υπογράμμισε πως «ο Τσίπρας μας έχει αποκαλέσει δολοφόνους της κοινωνίας, προδότες. Χρησιμοποίησε υποτιμητικές εκφράσεις εναντίον μας. Παρ’ όλα αυτά, εμείς τον υποστηρίξαμε όταν σκεφτήκαμε ότι η προοπτική της χώρας στην Ευρώπη βρισκόταν σε κίνδυνο».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ