23-10-2020

Τετράωρη η συνάντηση Κοτζιά για το Σκοπιανό στη Βιέννη – «Εντατικές οι συνομιλίες», λέει ο Νίμιτς

  • Οι συνομιλίες διήρκεσαν πάνω από 3,5 ώρες και θα συνεχιστούν απόψε σε δείπνο
  • Ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ ανέφερε ότι οι συναντήσεις συνεχίζονται εδώ και αρκετούς μήνες, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών έχουν εντατικοποιηθεί

«Οι δύο πλευρές είναι ιδιαίτερα αφιερωμένες στην εξεύρεση λύσης και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες», σημείωσε ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών που είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με τον σκοπιανό ομόλογό του, Νίκολα Ντιμιτρόφ, στην τρίτη έδρα του ΟΗΕ στη Βιέννη. Οι συνομιλίες διήρκεσαν πάνω από 3,5 ώρες και θα συνεχιστούν απόψε σε δείπνο.

Σε δηλώσεις παρουσία των δύο υπουργών Εξωτερικών, προέβη μόνο ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, ο όποιος ανέφερε ότι οι συναντήσεις συνεχίζονται εδώ και αρκετούς μήνες, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών έχουν εντατικοποιηθεί.

«Υπήρξαν αρκετές συναντήσεις» επανέλαβε ο κ. Νίμιτς, «γνωρίζουμε το θέμα πολύ καλά (ονοματολογικό), συζητήσαμε και άλλα θέματα, ήταν μια εντατική συζήτηση», είπε, επισημαίνοντας ότι «οι δύο πλευρές είναι ιδιαίτερα αφιερωμένες στην εξεύρεση λύσης και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)