24-10-2020

Άγριο επεισόδιο με τον χρυσαυγίτη Λαγό στη Βουλή – Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια (video)

  • Να καταρρίψουν το πρώτο τουρκικό αεροσκάφος που θα περάσει το FIR Αθηνών προέτρεψε τις ένοπλες δυνάμεις ο βουλευτής της Χ.Α.
  • «Είστε προδότες, πουλημένοι, ξέρετε τι σας περιμένει», φώναζε ο Λαγός
  • Ο Νίκος Ξυδάκης κατευθύνθηκε προς το βήμα προκειμένου να κατεβάσει τον εκτός ελέγχου χρυσαυγίτη
  • Παρέμβαση Βούτση και καταγγελία για ακόμα ένα επεισόδιο με σύζυγο βουλευτή της Χ.Α.

Εικόνες ντροπής παρακολουθήσαμε για ακόμα μία φορά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Bουλής όταν στο βήμα βρέθηκε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γιάννης Λαγός.

Ο βουλευτής της Χ.Α. αφού πρώτα προέτρεψε τις ένοπλες δυνάμεις να καταρρίψουν το πρώτο τουρκικό αεροσκάφος που θα περάσει το FIR Αθηνών και να συλλάβουν, αν δεν έχουν σκοτώσει τον πιλότο του, άρχισε να ουρλιάζει «είστε προδότες, είστε προδότες, πουλημένοι, ξέρετε τι σας περιμένει» απευθυνόμενος σε βουλευτές άλλων κομμάτων.

Ο προεδρεύων της Βουλής Σπύρος Λυκούδης παρενέβη φωνάζοντας την φρουρά και διακόπτοντας τη συνεδρίαση. 

Ο εκπρόσωπος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης κατευθύνθηκε προς το βήμα προκειμένου να τον κατεβάσει για να σταματήσει το παραλήρημα.

«Φύγε από δω ρε!» του φώναξε ο Λαγός. Ο κ. Ξυδάκης δεν σταμάτησε και πήγε μπροστά του διαμαρτυρόμενος έντονα. Τα πνεύματα οξύνθηκαν.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε εκ νέου και τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος δήλωσε ότι και το θέμα αυτό παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Ο κ. Βούτσης πρότεινε να παραπεμφθεί η Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής στην επιτροπή δεοντολογίας και να τιμωρηθεί με την ποινή της αποβολής από το κοινοβούλιο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

«Η στρατηγική της έντασης θα πρέπει να καταγγελθεί με όλους τους τόνους και με όλη τη δύναμη, από όλο το πολιτικό σύστημα του δημοκρατικού και συνταγματικού τόξου. Χωρίς συμψηφισμούς, χωρίς τακτικισμούς οι οποίοι έδειξαν και στην Ευρώπη και στην χώρα μας που οδηγούν όταν το αυγό του φιδιού συνεχώς με την ατζέντα την οποία αναδεικνύεις και παράγεις το ζεσταίνεις και το διαμορφώνεις. Αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να συνεχιστεί τουλάχιστον μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο θα πρέπει για τις αναφορές που έγιναν. Να συγκληθεί ξανά η επιτροπή δεοντολογίας. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σαφείς ότι εάν αποτελούν συνέχιση μιας στρατηγικής έντασης οι επιθέσεις διχασμού, μισαλλοδοξίας και επικινδυνότητας στις διεθνείς σχέσεις της χώρας τις οποίες δυναμιτίζουν με τις δηλώσεις τους έτσι ώστε να δημιουργούνται αντισώματα και να ανατροφοδοτείται μία ένταση με τις πιο ακραίες δυνάμεις Γκρίζων και άλλων πολύχρωμων λύκων στην γείτονα χώρα αυτά όλα θα πρέπει να αποκαλυφθούν να στηλιτεύουν να απομονωθούν με τον πλέον αυστηρό τρόπο από τον κανονισμό της Βουλής αλλά και στο Δημόσιο λόγο . Εάν δεν το κάνουμε εμείς εδώ δεν μπορεί να το κάνει κανείς άλλος» τόνισε ο Ν. Βούτσης.

Καταγγελία για επεισόδιο με σύζυγο χρυσαυγίτη – Επιτέθηκε σε μουσουλμάνο βουλευτή 

Κατά την παρέμβασή του ο πρόεδρος της βουλής κατήγγειλε ακόμα ένα επεισόδιο που σημειώθηκε σήμερα στη βουλή, με πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά σύζυγο στελέχους της Χ.Α. η οποία επιτέθηκε με χυδαία και εμπρηστική φρασεολογία στον μουσουλμάνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζειμπέκ.

Συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης είπε:

«Έγινε ένα επεισόδιο από σύζυγο επίλεκτου στελέχους της Χρυσής Αυγής όπου παίρνοντας τα παιδάκια της από το βρεφονηπιακό σταθμό εξύβρισε κατά το χειρότερο τρόπο το βουλευτή Ζεϊμπέκ με απίστευτες ύβρεις . Παρενέβη ο φρούραρχος ζήτησε συγγνώμη η κυρία , δεν ειδοποιήσαμε καν τον σύζυγό της που είναι επίλεκτο στέλεχος της χρυσής Αυγής. Πήρε η ίδια την ευθύνη επάνω της ο ίδιος ο βουλευτής ήταν παρών και είπε ότι αποδέχεται την συγνώμη. Αν αυτά συμβαίνουν καθημερινά εδώ μέσα που είμαστε προστατευμένοι πολλαπλά και όχι μόνο από την ασυλία ,τι θα συμβεί έξω από δω εάν φύγει το σήμα ότι δεν πειράζει λέμε και μια κουβέντα παραπάνω;».

Ξυδάκης: Το σημερινό επεισόδιο, μέρος σχεδίου έντασης από τη Χρυσή Αυγή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Εξαφάνιση Χρήστου Παππά: Ευθύνες από Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη ζητάει ο Σπίρτζης

Τη βεβαιότητα ότι το επεισόδιο που προκλήθηκε στην ολομέλεια από τον χρυσαυγίτη βουλευτή, Γιάννη Λαγό, δεν είναι ένα μεμονωμένο και τυχαίο επεισόδιο, εξέφρασε μιλώντας στην ολομέλεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης. Το σημερινό επεισόδιο “εντάσσεται σε μία κατασκευασμένη και προσεκτικά ακολουθούμενη στρατηγική χαμηλής έντασης από τη Χρυσή Αυγή, καθώς εξελίσσεται η δίκη που την αφορά, για φόνους και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Έχουν ολοκληρωθεί στη μεγάλη αυτή δίκη οι μαρτυρικές καταθέσεις με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, ποινικό και πολιτικό, και το δικαστήριο τώρα ακολουθεί την εξέταση σωρείας πολύ ισχυρών τεκμηρίων, γραπτών, ηχητικών και οπτικοακουστικών“, ανέφερε ο Νίκος Ξυδάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Εξαφάνιση Χρήστου Παππά: Ευθύνες από Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη ζητάει ο Σπίρτζης

Θα πρέπει ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού, φορείς βαριάς κληρονομιάς των πολλών φάσεων και συνταγματικών πολιτευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας επί δύο αιώνες, ως φορείς της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας όπως επανιδρύθηκε από το 1974 και συνεχίζεται απρόσκοπτα μέχρι σήμερα, να δώσουμε μήνυμα στις νεότερες γενεές και σε αυτούς που μας παρακολουθούν σε αυτή την ιστορική περιπέτεια, ότι η Δημοκρατία, μπορεί μεν να ανέχεται, να συμπεριλαμβάνει, να συνθέτει, να αγκαλιάζει, να μεγαθυμεί, να συγχωρεί… Ωστόσο ποτέ δεν συγχωρεί τους αρνητές της Δημοκρατίας, τους υβριστές του δημοκρατικού φρονήματος του ελληνικού λαού και τους καθυβριστές της ιστορικής μνήμης“, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στην ολομέλεια.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν αρνητή και υπόδικο να μετατρέψει την Ελληνική Δημοκρατία του 2018 σε δημοκρατία της Βαϊμάρης του 1933. Κατόπιν τούτων περιμένουμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, να συμμετάσχουμε σε μία συζήτηση για το πώς, όχι μόνο θα εξαντλήσουμε τα όρια του κανονισμού της Βουλής, αλλά πώς ενδεχομένως θα συγκλίνουμε για να ενισχύσουμε τον κανονισμό, εν ανάγκη και με συνταγματική αναθεώρηση“, κατέληξε.

Ο Νίκος Ξυδάκης προέβλεψε ότι “τα επεισόδια εκ μέρους της Χρυσής Αυγής δεν θα σταματήσουν εδώ” και ότι “οι αρνητές της Δημοκρατίας δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν κανένα μέσο και κανένα πολιτικό πεδίο από αυτά που ανοίγονται μπροστά μας, είτε στα μεγάλα εθνικά θέματα, είτε στα μεγάλα θέματα εξωτερικής πολιτικής, για να κάνουν τη δική τους προπαγάνδα”.

ΝΔ: Επιτακτική η απονομή δικαιοσύνης στο ναζιστικό μόρφωμα

«Η περίπτωση της Χρυσής Αυγής και των εσκεμμένων προκλήσεων των βουλευτών της εντός του κοινοβουλίου δεν υπάγεται πια μόνον σε πολιτικό σχολιασμό. Είναι άμεση και επιτακτική η απονομή της Δικαιοσύνης στο ναζιστικό και εγκληματικό αυτό μόρφωμα», αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ.