05-03-2021

Στα εγκαίνια της έκθεσης «Τόποι αναφοράς. Από τη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος», ο Παυλόπουλος

Στα εγκαίνια της έκθεσης «Τόποι αναφοράς. Από τη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος», παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον διοικητή και την Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και το «Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης» της Τράπεζας, για την οργάνωση της εμβληματικής έκθεσης η οποία οργανώνεται με αφορμή την συμπλήρωση 90 ετών από την Ίδρυση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: “Η έκθεση, στο πλαίσιο της οποίας εκτίθενται 160 έργα τέχνης Ελλήνων καλλιτεχνών, αποτελεί και ένα είδος φόρου τιμής αναφορικά με την μεγάλη συμβολή της Τράπεζας της Ελλάδος στην πνευματική ζωή του Τόπου, μεσ’ από τα εξαίρετα έργα τέχνης, που οι υπεύθυνοι της Τράπεζας συνέλεξαν ήδη από την αρχή της λειτουργίας της, το 1928″.

Επισήμανε δε με έμφαση ότι “η ως άνω συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος περιλαμβάνει πάνω από 3.000 έργα τέχνης, με ελληνοκεντρικό κατά βάση χαρακτήρα. Πρόκειται πρωτίστως για έργα ζωγραφικής και χαρακτικής, ενώ σ’ αυτήν συμπεριλαμβάνονται και ορισμένα γλυπτά. Είναι έργα μεγάλης αξίας, που αναδεικνύουν πτυχές της νεοελληνικής τέχνης από τα μέσα του 19ου αιώνα έως σήμερα, και που «παρακολουθούν» έτσι και την πορεία εξέλιξης του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους”.

Σημείωσε τέλος ότι η συλλογή έργων τέχνης της Τράπεζας της Ελλάδος εμπλουτίζεται συνεχώς, ενισχύοντας σημαντικά την εγχώρια εικαστική δημιουργία και κληρονομιά.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ