14-04-2021

«Δεν θα οδηγηθούμε σε διπλωματικό θρίλερ», διαβεβαιώνει ο Τζανακόπουλος για τους έλληνες στρατιωτικούς

  • «Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι πρέπει σεβαστούμε τις δικαστικές διαδικασίες που θα ακολουθήσει η Τουρκιά για το ζήτημα»
  • Ακραία η εκδοχή να κατηγορηθούν οι έλληνες αξιωματικοί για κατασκοπεία
  • Δεν απέκλεισε να υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον τούρκο Πρόεδρο
  • Η κυβέρνηση κινητοποιεί όλα τα διπλωματικά της μέσα

Για τους έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στην Τουρκία και αναμένεται να δικαστούν στην Αδριανούπολη μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος τονίζοντας ότι :«Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι πρέπει σεβαστούμε τις δικαστικές διαδικασίες που θα ακολουθήσει η Τουρκιά για το ζήτημα».

«Δεν μπορώ να κάνω βέβαιες προβλέψεις, αλλά εκτιμούμε ότι δεν θα οδηγηθούμε σε ένα διπλωματικό θρίλερ, το οποίο θα κρατήσει επ΄ αόριστον. Κινητοποιούμε όλα τα διπλωματικά πίεσης που έχουμε για να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας μια δύσκολη κατάσταση», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Τζανακόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι θα ήταν ακραία η εκδοχή να κατηγορηθούν οι έλληνες αξιωματικοί για κατασκοπεία, δεδομένου άλλωστε ότι δεν έχει προκύψει κάτι τέτοιο και εξέφρασε την ελπίδα η Τουρκία να αντιμετωπίσει το ζήτημα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και να μην κλιμακώσει την κατάσταση.

Τέλος, δεν απέκλεισε να υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο, εφόσον χρειαστεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ