25-10-2020

Η ασφάλεια στο «μενού» της συνάντησης Καμμένου με την αναπληρώτρια Γ.Γ. του ΝΑΤΟ (εικόνες)

Η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ τον προσεχή Ιούλιο και η αντιμετώπιση των νέων απειλών ασφαλείας ιδιαίτερα στο Νότο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με την αναπληρώτρια γενική γραμματέα του οργανισμού Ρόουζ Γκοτμέλερ, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση δόθηκε έμφαση στη νέα δομή διοίκησης του ΝΑΤΟ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι νέες απειλές ασφαλείας ιδιαίτερα στο Νότο, με στενότερη συνεργασία και με τις χώρες του Μεσογειακού Διαλόγου και χώρες του Κόλπου.

Περαιτέρω ο κ. Καμμένος «έθεσε θέματα που αφορούν στην αξιοπιστία του ΝΑΤΟ ως παρόχου ασφαλείας και προς τα κράτη-μέλη, αναδεικνύοντας επικίνδυνες συμπεριφορές που δυναμιτίζουν την ενότητα της Συμμαχίας», όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια γ.γ. του ΝΑΤΟ σε ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Twitter, τονίζει ότι σήμερα είχε μια παραγωγική συνάντηση με τον έλληνα ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο, στον οποίο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την ισχυρή αφοσίωση της Ελλάδας στη Συμμαχία και την πεποίθησή της για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη.

(ΑΠΕ/ΜΠΕ)