21-10-2020

«Δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς»

 

Στην Ολομέλεια της βουλής μίλησε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ίδρυση του πανεπιστημίου Αττικής. Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο θέμα της απομάκρυνσης της Ράνιας Αντωνοπούλου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα περιστατικά βίας που εξελίχθηκαν στην Πρυτανεία του πανεπιστημίου Αθηνών και έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου σχετικά με την εξέγερση που σημειώθηκε στις Φυλακές Κορυδαλλού το Σάββατο, καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι  κατέθεσε ένα νομοσχέδιο που δεν έχει σχέση με τη σύγχρονη πραγματικότητα

Για τη Ράνια Αντωνοπούλου

«Έπρεπε να περάσουν 3 ολόκληρες ημέρες έντονης αντίδρασης για να δηλώσει ο κ. Τσίπρας αρχικά ενοχλημένος και στη συνέχεια να απομακρύνει την κ. Αντωνοπούλου. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ψήφισε το νόμο που επέτρεψε στην κ. Αντωνοπούλου και τον σύζυγό της να παίρνουν επίδομα. Αυτή μάλιστα δεν ήταν μια αυτόματη διαδικασία. Η κ. Αντωνοπούλου έκανε αίτηση κάθε μήνα. Η διάταξη αυτή ψηφίστηκε το 2015. η χώρα χανόταν και η κ. Αντωνοπούλου έπαιρνε επίδομα. Δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Για την κατάληψη της Πρυτανείας και τα επεισόδια έξω από το σπίτι Παπαδήμου

Ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε αποκλειστικά υπεύθυνη για τα φαινόμενα βίας την κυβέρνηση και διαβεβαίωσε την εθνική αντιπροσωπεία και τον ελληνικό λαό ότι με την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, τέτοια εκφυλιστικά φαινόμενα θα εκλείψουν πλήρως και διά παντός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, το πρωί, όπως και στα επεισόδια «από τους γνωστούς – άγνωστους», έξω από το σπίτι του κ. Παπαδήμου «γιατί κάποιοι διαμαρτύρονται για τη μεταγωγή αυτού που φέρεται ως ένοχος για την αποστολή του συγκεκριμένου “τρομοδέματος”», όπως σημείωσε.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο επεισόδιο έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης και στο ίδιο επεισόδιο στις φυλακές Κορυδαλλού, με δράστες και στις τέσσερις περιπτώσεις τους αυτοαποκαλούμενους «Αλληλέγγυους», όπως είπε, προς τον φερόμενο δράστη της επίθεσης προς τον Λουκά Παπαδήμο. Με αιχμή τα γεγονότα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε προς την κυβέρνηση το ερώτημα αν τα θεωρεί όλα αυτά φυσιολογικά, «τι κάνει για να αντιδράσει, έγινε καμιά προσαγωγή και γιατί επιδεικνύεται ακόμη μια φορά, μια απαράδεκτη ανοχή σε τέτοια φαινόμενα;».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «προειδοποίησε» την κυβέρνηση ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τα εκφυλιστικά φαινόμενα και τους κινδύνους που εγκυμονούν. Διαβεβαίωσε δε, την Εθνική Αντιπροσωπεία και τον ελληνικό λαό ότι η ανοχή της επόμενης κυβέρνησης ΝΔ στη βία, θα είναι μηδενική και αυτά τα φαινόμενα θα τελειώσουν οριστικά και αμετάκλητα.

Για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

«Υπονομεύετε μια πρόταση, μια ιδέα η οποία ενώ επί της αρχής είναι σωστή, υλοποιείται με λανθασμένο τρόπο. Η πρόταση σας είναι αποσπασματική, δεν εντάσσεται σε κανένα πλαίσιο εξορθολογισμού της τριτοβάθμιας τεχνολογικής εκπαίδευσης και σύνδεσης της με την αγορά εργασίας. Η νομοθέτηση γίνεται πρόχειρα και βιαστικά χωρίς σχέδιο και μελέτη», ανέφερε για το νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δ. Αττικής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση κατέθεσε ένα νομοσχέδιο που δεν έχει σχέση με τη σύγχρονη πραγματικότητα και τρέχει να προλάβει τα μηχανογραφικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Γεραπετρίτης για Τουρκία: Κόκκινη γραμμή το δικαίωμά μας να φτάσουμε ως τα 12 ναυτικά μίλια

«Είναι ένα νομοσχέδιο γραμμένο στο πόδι και γίνεται για να μαζέψετε ψήφους», είπε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τον υπουργό να είναι ειλικρινής για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. «Όταν γράφατε το νομοσχέδιο δεν είχατε κατά νου την πραγματική αναβάθμιση της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και γι’ αυτό δεν αναφέρετε στο νομοσχέδιο τα άλλα ΤΕΙ της χώρας», είπε ο κ. Μητσοτάκης και εκτίμησε ότι θα δημιουργηθούν νέες στρεβλώσεις και προβλήματα.

«Εμείς θέλουμε ουσιαστική Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδευση», είπε ο κ. Μητσοτάκης τα τόνισε ότι όραμα πρέπει να είναι η δημιουργία πανεπιστημίου εφαρμοσμένων επιστημών στην Αττική που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και τεχνολογικές εξελίξεις.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «ψευτοαφήγημα περιφερειακής ανάπτυξης» και τόνισε ότι δεν θα μπορέσει να οδηγήσει στην υλοποίηση του οράματος για ένα πρότυπο πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών. «Δεν περίμενα πολλά περισσότερα από τη σημερινή κυβέρνηση, μας έχει συνηθίσει σε πειραματισμούς που κάνουν πολύ κακό στη χώρα. Και ειδικά στον τομέα της Παιδείας όπου εκδηλώνονται ταυτόχρονα και ιδεολογικές εμμονές αλλά και πελατειακές λογικές που ανήκουν σε μια άλλη εποχή. Είναι προφανές ότι οι περισσότερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες έχουν στόχο κεντρικό την παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία μέσα από το χτίσιμο ενός νέου κομματικού κράτους. Όμως αυτή είναι μια Ελλάδα την οποία πρέπει πια να αφήσουμε πίσω μας. Δικό μας χρέος είναι να είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε τη χώρα στην επόμενη μέρα. Και είμαστε έτοιμοι», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι εγγυάται ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, έστω και με τον τρόπο που ιδρύεται σήμερα, θα ακολουθήσει τελικά τον δρόμο που πραγματικά του αξίζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Τσίπρας σε ΓΣΕΒΕΕ: Η κυβέρνηση προωθεί την άμεση πτώχευση και τη ρευστοποίηση περιουσιών (video)

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι θα είναι το καλύτερο πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών της χώρας, και γιατί όχι, ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. «Το οφείλουμε σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια την αδιαφορία της πολιτείας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε ότι ένα ισχυρό πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών πρέπει να αποτελεί πυλώνα υπερηφάνειας.

«Θέλω κάποια στιγμή, το παιδί από το Αιγάλεω που σήμερα είναι στο δημοτικό, όταν έρθει η ώρα να συμπληρώσει το μηχανογραφικό και επιλέξει το πανεπιστήμιο του, να επιλέξει το Πανεπιστήμιο Δ. Αττικής, όχι ως δεύτερη ή τρίτη, αλλά ως πρώτο επιλογή, που θα του διασφαλίσει γνώσεις για να διακριθεί σε μια ανταγωνιστική αγορά εργασίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναγερμός στο «Big Brother»: Το ροζ βίντεο της Δανέζη, ο σάλος και η διακοπή του live streaming

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγες ώρες στο σπίτι του «Big Brother» με ροζ βίντεο παίκτριας που διέρρευσε στο διαδίκτυο. Μετά το βίντεο της Χριστίνας...

Big Brother: Οριστικό τέλος για την 24ωρη μετάδοση – Υπάρχουν και άλλα «ροζ» βίντεο (video)

Μετά τα ροζ βίντεο της Χριστίνας Ορφανίδου, σειρά πήρε η Σοφία Δανέζη να απασχολήσει με παρόμοια θέμα, φέρνοντας μεγάλη αναστάτωση στο σπίτι του Big...

Κανέλλη: Μην ξεχάσετε ποτέ τη σβάστικα στο τζάμι της κουζίνας του Ηλιόπουλου

Στη σβάστικα, σχηματισμένη από κάγκελα, στο παράθυρο της κουζίνας της μητέρας του καταδικασμένου για ένταξη στην εγκληματική οργάνωσης, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, η οποία φαίνεται στο...

«Ζούμε έναν ολοκληρωτισμό που πλέον δεν κρατάει τα προσχήματα», λέει η Ακρίτα (ηχητικό)

«Ζούμε την απόλυτη δυστοπία, με έναν ολοκληρωτισμό που πλέον δεν κρατάει τα προσχήματα» τόνισε η Έλενα Ακρίτα, μιλώντας «Στο Κόκκινο» και τον Νίκο Ξυδάκη. Αναφέρθηκε...

Μάγια Τσόκλη: Τι είπε για τον γάμο του πατέρα της με τη θεία της – «Είναι από τα ζευγάρια που ζηλεύεις» (video)

Στην απώλεια της μητέρας της και τον γάμο του πατέρα της με τη θεία της αναφέρθηκε η Μάγια Τσόκλη σε μια εκ βαθέων συνέντευξη...

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η πρόεδρος «άδειασε» την εισαγγελέα και την κάλεσε να τοποθετηθεί εκ νέου

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, αμφισβήτησε την αλήθεια σε όσα είπε τη Δευτέρα η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, προκαλώντας την αντίδραση των συνηγόρων της...