26-10-2020

Διαψεύδει ο Κουρουμπλής τη φερόμενη εμπλοκή του σε ύποπτη τιμολόγηση φαρμάκων

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» για ύποπτη τιμολόγηση φαρμάκων το 2016.

Αναλυτικότερα, ε δήλωσή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Κουρουμπλής τονίζει πως το έγγραφο που επικαλείται η εφημερίδα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία ανώνυμη καταγγελία.

Υπενθυμίζει μάλιστα ότι ήταν υπουργός Υγείας έως το φθινόπωρο του 2015, ενώ το 2016 είχε αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.

«Πρόκειται για μία ανώνυμη καταγγελία που την έκαναν σημαία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής διευκρινίζοντας ότι o ίδιος μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 δεν ήταν πλέον υπουργός Υγείας και είχε αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον υπουργό «το έγγραφο που εμφανίζεται να αποστέλει η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου στον αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Σέβη δεν είναι τίποτα άλλο παρά η καταγγελία του ανώνυμου μάρτυρα».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιεύει η εφημερίδα στην τιμολόγηση των φαρμάκων που έγινε τον Δεκέμβριο του 2016 «υπήρξε προκλητική μεταχείριση εταιρειών, όπου τα φάρμακα έπρεπε να τιμολογηθούν μέχρι και 75% χαμηλότερα, όμως τους δόθηκε παρανόμως η δυνατότητα να εκδώσουν εθελοντικά έκπτωση μέχρι και 10% και ωφελήθηκαν αυτοί και οι “άλλοι” το 65%».

(ΑΠΕ/ΜΠΕ)