21-10-2020

Εμπλοκή πολιτικών στο σκάνδαλο Novartis «βλέπουν» επτά στους δέκα, σε νέα δημοσκόπηση

 

Ως μεγάλο σκάνδαλο με εμπλοκή και πολιτικών προσώπων αντιμετωπίζει την υπόθεση Novartis η συντριπτική πλειονότητα των πολίτων, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας RASS για λογαριασμό της ΝΕΑΣ ΣΕΛΙΔΑΣ.

Το 73,9% θεωρεί ότι η υπόθεση Novartis έχει τα χαρακτηριστικά ενός σκανδάλου

Συγκεκριμένα το 73,9 των ερωτώμενων απαντά ότι από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων η υπόθεση Novartis έχει τα χαρακτηριστικά ενός σκανδάλου, ενώ στην ερώτηση αν στην υπόθεση εμπλέκονται, πέραν των επαγγελματιών της Υγείας, και πολιτικά πρόσωπα, οι απαντήσεις περί εμπλοκής πολιτικών είναι στο 70,2%.

Σχετικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας, βεβαιότητα για το σκάνδαλο και τον ρόλο των πολιτικών προσώπων σε αυτήν εκφράζει η μεγάλη πλειοψηφία ψηφοφόρων απ’ όλα τα κόμματα, πλην αυτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι υπερτερούν κατά πολύ στις θετικές απαντήσεις περί σκανδάλου (57,4% «ναι» και «μάλλον ναι», 40,2% «όχι ή μάλλον όχι») ενώ είναι μοιρασμένοι για τη συμμετοχή πολιτικών σε αυτό ( 46,3% «εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα», 43,4% «μόνο επαγγελματίες στο χώρο Υγείας»).

Οι μίζες των εξοπλιστικών το μεγαλύτερο σκάνδαλο στη μνήμη των Ελλήνων

Από τα ευρήματα της έρευνας της RASS προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τον ρόλο των υποθέσεων που απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη, τη δημόσια ζωή και την κοινή γνώμη τις τελευταίες δεκαετίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Αναστολή της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ - Τουρκίας ζητά η Ελλάδα (video)

Σύμφωνα με τις απαντήσεις, στη μνήμη των Ελλήνων ως μεγαλύτερα σκάνδαλα έχουν καταγραφεί οι μίζες των εξοπλιστικών, με τη Siemens και τη Novartis να έπονται. Κάτι που μπορεί να εξηγηθεί από τη διάρκεια της υπόθεσης, το ύψος της ζημίας του Δημοσίου αλλά και των «δώρων» που δόθηκαν, καθώς και ότι εξαιτίας της εμπλοκής τους πολιτικά πρόσωπα πήραν το δρόμο στη φυλακή.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν οδηγήσει τη χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα

Την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα οι πολίτες την αποδίδουν στα χρόνια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ (64,1%) και δευτερευόντως στη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ (25,8%).

Πιο αιχμηροί στην κριτική τους για το παλαιό πολιτικό σύστημα είναι οι άνδρες ψηφοφόροι, οι πολίτες έως 44 χρόνων και οι απόφοιτοι πανεπιστημίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναγερμός στο «Big Brother»: Το ροζ βίντεο της Δανέζη, ο σάλος και η διακοπή του live streaming

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγες ώρες στο σπίτι του «Big Brother» με ροζ βίντεο παίκτριας που διέρρευσε στο διαδίκτυο. Μετά το βίντεο της Χριστίνας...

Big Brother: Οριστικό τέλος για την 24ωρη μετάδοση – Υπάρχουν και άλλα «ροζ» βίντεο (video)

Μετά τα ροζ βίντεο της Χριστίνας Ορφανίδου, σειρά πήρε η Σοφία Δανέζη να απασχολήσει με παρόμοια θέμα, φέρνοντας μεγάλη αναστάτωση στο σπίτι του Big...

Κανέλλη: Μην ξεχάσετε ποτέ τη σβάστικα στο τζάμι της κουζίνας του Ηλιόπουλου

Στη σβάστικα, σχηματισμένη από κάγκελα, στο παράθυρο της κουζίνας της μητέρας του καταδικασμένου για ένταξη στην εγκληματική οργάνωσης, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, η οποία φαίνεται στο...

«Ζούμε έναν ολοκληρωτισμό που πλέον δεν κρατάει τα προσχήματα», λέει η Ακρίτα (ηχητικό)

«Ζούμε την απόλυτη δυστοπία, με έναν ολοκληρωτισμό που πλέον δεν κρατάει τα προσχήματα» τόνισε η Έλενα Ακρίτα, μιλώντας «Στο Κόκκινο» και τον Νίκο Ξυδάκη.
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Ελλάδα και Αλβανία προσφεύγουν στη Χάγη για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών (video)
Αναφέρθηκε...

Μάγια Τσόκλη: Τι είπε για τον γάμο του πατέρα της με τη θεία της – «Είναι από τα ζευγάρια που ζηλεύεις» (video)

Στην απώλεια της μητέρας της και τον γάμο του πατέρα της με τη θεία της αναφέρθηκε η Μάγια Τσόκλη σε μια εκ βαθέων συνέντευξη...

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η πρόεδρος «άδειασε» την εισαγγελέα και την κάλεσε να τοποθετηθεί εκ νέου

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, αμφισβήτησε την αλήθεια σε όσα είπε τη Δευτέρα η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, προκαλώντας την αντίδραση των συνηγόρων της...