16-04-2021

Δούρου: Επιχειρούμε να φέρουμε την κανονικότητα των στοιχειωδών στην Αττική

“Επιχειρούμε να κάνουμε την Αττική, σύγχρονη ευρωπαϊκή Περιφέρεια, στέρεας και βιώσιμης ανάπτυξης, αντάξια των προσδοκιών και των αναγκών των πολιτών της”, υπογράμμισε η περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της Περιφέρειας για το 2017.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ασκήθηκε έντονη κριτική από το σύνολο σχεδόν των περιφερειακών παρατάξεων, προεξάρχοντος του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Σγουρού. Παράλληλα οι αντιπεριφερειάρχες στις παρεμβάσεις τους, ανέπτυξαν συνοπτικά τα έργα και τις δράσεις που αναπτύχθηκαν στις περιφερειακές ενότητες στη διάρκεια του έτους .

Ειδικότερα στην τοποθέτηση της, η περιφερειάρχης επισήμανε ότι «η υπόθεση της Διοίκησης της Περιφέρειας είναι καθημερινής σύγκρουσης με μικρο-συμφέροντα και βαθιά ριζωμένες νοοτροπίες και πρακτικές, εκείνων που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε, που ξεβολεύονται».

Με όσα πράξαμε το 2017 και τα τελευταία 3 χρόνια, επισήμανε, ισχυριζόμαστε ότι κάναμε τα βασικά για να επανέλθει η κανονικότητα των στοιχειωδών και να αντιμετωπιστούν ολιστικά, χρόνια προβλήματα, καθώς «στόχος μας δεν ήταν και δεν είναι να αυξήσουμε τα… αποθεματικά». Τόνισε ότι η διοίκηση της Περιφέρειας κρίνεται από εκείνα που πράττει και αφήνει «παρακαταθήκη στους πολίτες», με τη μορφή υποδομών, αναπλάσεων, οδοποιίας, έργων περιβάλλοντος, κοινωνικών υπηρεσιών, της καθημερινότητας των πολιτών.

Στην ομιλία της, η περιφερειάρχης μεταξύ άλλων εξέφρασε τη διαπίστωση ότι «ορισμένοι βρίσκονται ακόμη σε φάση άρνησης της αλλαγής που συντελέστηκε τον Μάιο του 2014».

Σημείωσε ότι η διοίκηση καταθέτει καθημερινά τα διαπιστευτήριά της, απευθυνόμενη στους πολίτες, από τους οποίους και κρίνεται. «Γι’ αυτό και σεβόμαστε το δικό τους κριτήριο και όχι το κριτήριο εκείνων που βάλθηκαν, για παράδειγμα, να επιρρίψουν ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής γενικά, και στο πρόσωπό μου ειδικότερα, για την τραγωδία της Μάνδρας, συνειδητά παραπληροφορώντας και διαστρεβλώνοντας προκλητικά την πραγματικότητα».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ