13-04-2021

Νεφελούδης: Στόχος μας να μπουν κανόνες στο χώρο του θεάματος, του θεάτρου και του ακροάματος

Στόχος του υπουργείου Εργασίας, είναι η καθιέρωση συλλογικών κανονιστικών ρυθμίσεων στο χώρο του θεάτρου, του θεάματος και του ακροάματος, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη, με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εργαζομένων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος-Ακροάματος, καθώς και με εκπροσώπους θεατραρχών.

Όπως σημείωσε ο κ. Νεφελούδης, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν συνθήκες γαλέρας στο συγκεκριμένο χώρο. «Είναι ένα σύστημα, χωρίς κανόνες και αρχές» παραδέχεται ο γγ του υπουργείου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η εργοδοτική οργάνωση έχει διαλυθεί εδώ και καιρό, με αποτέλεσμα να μην καθίσταται δυνατόν να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ των μερών. «Επειδή έχει διαλυθεί η εργοδοτική οργάνωση, δεν υπάρχουν κανόνες στις εργασιακές σχέσεις στο χώρο του θεάματος-ακροάματος. Αυτό λειτουργεί αρνητικά στο να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας» σχολίασε ο κ. Νεφελούδης, συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει κανονισμένο πλαίσιο.

Παράλληλα, ο κ. Νεφελούδης τόνισε ότι στόχος είναι να μπουν κανόνες στο χώρο του θεάματος, του θεάτρου και του ακροάματος, οι οποίοι θα ρυθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους μισθούς, τα ωράρια και άλλα.

«Το πρώτο βήμα είναι να κινηθούμε συναινετικά και να ρυθμιστεί το τοπίο. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπάρξουν γραπτές προτάσεις και υπομνήματα και, κατόπιν, να εξετάσουμε πώς θα προχωρήσουμε» υπογράμμισε ο κ. Νεφελούδης.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ