14-04-2021

«Να ελεγχθεί και ο κ. Κουρουμπλής για τη Novartis», ζήτησε ο Κουτσούμπας (video)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ζήτησε «να ελεγχθεί και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής για την υπόθεση της Novartis», στο πλαίσιο της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση Novartis, σημειώνοντας πως δεν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

Δείτε επίσης: LIVE: Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για το σκάνδαλο Novartis

Παράλληλα, τόνισε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που ένα σκάνδαλο βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης και γίνεται προσπάθεια να επισκιάσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα. Υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής. Είναι η προσπάθεια να εμφανιστούν τα σκάνδαλα και η διαφθορά ως βασική αιτία της κρίσης».

Όπως είπε, «η υπόθεση Novartis ανακινήθηκε από τους Αμερικάνους και αυτό είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς ότι είναι ένα ακόμη επεισόδιο του ανταγωνισμού ανάμεσα στις ΗΠΑ και σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Η πηγή του προβλήματος είναι ότι το φάρμακο είναι ένα πολύ προσοδοφόρο εμπόρευμα και ο ανταγωνισμός οξύνεται στην Ελλάδα και διεθνώς» τόνισε, συμπληρώνοντας πως «υπάρχει η βάση για ένα ατέλειωτο δούναι και λαβείν μεταξύ εταιριών και κυβερνήσεων».

«Είναι γνωστό ότι εντείνονται οι ανταγωνισμοί πολύ μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων και έχουν μπει στον χορό πολλά καπιταλιστικά κράτη. Ισχύει και για τον τομέα του φαρμάκου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ούτε οι μίζες ούτε η διαφθορά μπορούν να κρύψουν ότι αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου της κόντρας επιχειρηματικών και κρατικών ανταγωνισμών» τόνισε.

Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση, σημείωσε πως «μπροστά μας εντός των άλλων είναι η τέταρτη αξιολόγηση, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, οι μειώσεις στις συντάξεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Όλα αυτά πάνε πακέτο, ενιαία θα πρέπει να τα βλέπουμε και να τα αντιμετωπίζουμε».

«Ποιον δουλεύετε σήμερα όλοι σας και ιδιαίτερα εσείς της κυβέρνησης; Με τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι το ΚΚΕ μιλά μόνο για τον καπιταλισμό, όλα αυτά που λέει το ΚΚΕ για τον καπιταλισμό και τη δική σας πολιτική, εσείς απλά προσπαθείτε να τα κρύψετε για να κοροϊδέψετε» πρόσθεσε, τονίζοντας πως «χαμένοι θα είναι και πάλι οι ασθενείς που ταλαιπωρούνται. Για όλα αυτά βέβαια δεν ακούσαμε κουβέντα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των άλλων κομμάτων».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως το ΚΚΕ είναι σύμφωνο με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ωστόσο σημείωσε πως «δεν βλέπουμε το λόγο να μην περιλαμβάνεται στα πρόσωπα που θα ελεγχθούν και αυτό του κ. Κουρουμπλή».

«Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη κύριοι της κυβέρνησης» πρόσθεσε.

Ακόμη, υπογράμμισε πως «ως κόμμα είμαστε αντίθετοι με το θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων», σημειώνοντας πως η επιτροπή θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να εξετάσει τους μάρτυρες που εμφανίζονται ως προστατευόμενοι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ