13-04-2021

«Προφανής η προσπάθεια της ΝΔ να δημιουργήσει εντυπώσεις γύρω από τη διαδικασία για Novartis»

Τη θέση ότι είναι δεδομένη η βούληση της κυβέρνησης να διαλευκανθεί η υπόθεση της Novartis διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»

«Η ΝΔ από τη μια μιλά για σκευωρία, προβαίνει σε εκφοβισμό δικαιοσύνης και μαρτύρων και από την άλλη τώρα θέτει ζητήματα επί της διαδικασίας τα οποία είναι προδήλως αβάσιμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Δείτε επίσης: LIVE: Στη Βουλή το σκάνδαλο Novartis – Ενστάσεις «με το καλημέρα» από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

«Ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε με καθαρότητα σε σχέση με την προσπάθεια της ΝΔ να δημιουργήσει εντυπώσεις γύρω από τη διαδικασία. Μίλησε για “ατομικές ευθύνες”. Kαι για αυτό το λόγο, τόσο από το Σύνταγμα όσο και από τον κανονισμό της Βουλής, απαιτούνται 10 κάλπες καθώς με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται και η μυστικότητα της ψήφου. Είναι προφανής η προσπάθεια της ΝΔ να δημιουργήσει εντυπώσεις γύρω από τη διαδικασία καθώς επί της ουσίας είναι ελάχιστα αυτά τα οποία μπορεί να πει», τονίζει στη συνεχεία.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αφήνει αιχμές για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα των δέκα καλπών: «Αντί η ΝΔ να επιμένει να θέτει διαδικαστικά θέματα καλύτερα να πει τι πρέπει να πράξει το πολιτικό σύστημα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης -εφόσον και η ίδια έχει παραδεχτεί ότι πρόκειται για σκάνδαλο. Η βούληση της κυβέρνησης για διαλεύκανση της υπόθεσης είναι δεδομένη στη βάση όσων προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής. Η προανακριτική επιτροπή θα κάνει τη δουλειά της μετά τη σύστασή της, θα βγάλει το πόρισμά της και από εκεί και πέρα το λόγο θα έχουν τα αρμόδια δικαστικά όργανα.

Είναι προσχηματική η συμφωνία της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής καθώς δε θα συμμετέχει στην κοινοβουλευτική διαδικασία με το επιχείρημα του ότι δεν πρέπει να έχουμε εξατομικευμένη ψηφοφορία παρόλο που πάντοτε αυτή ακριβώς η διαδικασία ακολουθούνταν»

«Δική μας επιδίωξη είναι να συζητηθεί το θέμα επί της ουσίας όσο αυτό είναι δυνατόν και να συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή για να πράξει τα δέοντα. Η διαδικασία και οι νόμοι τηρούνται απαρέγκλιτα. Αυτός είναι και ο μοναδικός δρόμος για να εγγυηθούμε την ορθότητα της διαδικασίας και τη διαλεύκανση της υπόθεσης», καταλήγει ο κ. Τζανακόπουλος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ