21-04-2021

Υπόθεση Novartis: Οι άγνωστες συναντήσεις Φρουζή με το επιτελείο Σαμαρά

  • Σταύρος Παπασταύρου, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Δημήτρης Πτωχός στο επίκεντρο των συναντήσεων
  • Το ημερολόγιο του Φρουζή επιβεβαιώνει τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων
  • Στενές σχέσεις και με Γεωργιάδη – Στουρνάρα, με ιδιαίτερη οικειότητα στον πρώτο

Με καταιγιστικούς ρυθμούς έρχονται στην επιφάνεια στοιχεία από την πολύκροτη υπόθεση της Novartis, με την εφημερίδα «Αυγή» να φέρνει σήμερα στο φως στοιχεία από το προσωπικό ημερολόγιο του πρώην αντιπροέδρου και γενικού διευθυντή της φαρμακοβιομηχανίας, Κωνσταντίνου Φρουζή, ενδεικτικών των σχέσεών του με πρόσωπα του κοντινού περιβάλλοντος του Αντώνη Σαμαρά.

Όπως γράφει η «Αυγή», το ημερολόγιο του Φρουζή «μίλησε» και δείχνει άγνωστες έως τώρα συναντήσεις του με στελέχη του Μαξίμου που βρίσκονταν δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Δείτε επίσης: «Ληστέψαμε με τη συμμορία της Novartis τα ασφαλιστικά ταμεία»

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά προκύπτουν συναντήσεις του ισχυρού άνδρα της Novartis όχι μόνο με υπουργούς, αλλά και με στελέχη του Μαξίμου που βρίσκονταν στον προθάλαμο του Α. Σαμαρά. Ανάμεσά τους ο Σταύρος Παπασταύρου, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Δημήτρης Πτωχός. Αυτά είναι και πρόσωπα στα οποία έχουν αναφερθεί και οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Η καρτέλα με το ημερολόγιο του Φρουζή όχι μόνο επιβεβαιώνει τις καταθέσεις τους, αλλά δείχνει ότι έχουν γίνει και άλλες συναντήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα η «Αυγή», η συνάντηση με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Απριλίου 2013, στις 11:30 στον πρώτο όροφο του Μαξίμου. Η συνάντηση με τον Στ. Παπασταύρου έγινε την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014 στις 9:00. Αναφορικά με τον Δ. Πτωχό, πρόκειται για τον συνεργάτη εκείνο που πρότεινε στον Αντώνη Σαμαρά την ιδέα για το δωρεάν wi-fi σε ολόκληρη τη χώρα, την οποία εκείνος ανακοίνωσε ως κεντρική πολιτική επιλογή. Πέρα από οικογενειακός φίλος του πρώην πρωθυπουργού, ήταν και από τα μέλη της «ομάδας αλήθειας» της ΝΔ. Αυτό τον άνθρωπο του Σαμαρά συνάντησε ο Φρουζής το πρωί της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:00. Στο ημερολόγιο αναγράφεται: (ΠΤΩΧΟΣ) Γρ.ΣΑΜΑΡΑ.

Όπως γράφει η «Αυγή», ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες φέρεται να έχει καταθέσει πως τη φαρμακευτική πολιτική της κυβέρνησης επηρέαζαν οι τρεις προαναφερθέντες στενοί συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά.

Όταν μάλιστα η εισαγγελέας ρώτησε τους μάρτυρες πώς το γνωρίζουν, ένας εξ αυτών επικαλέστηκε τις κάρτες με τα προσωπικά στοιχεία των τριών προσώπων που εντόπισε στο γραφείο ανώτερου στελέχους της Novartis. Άλλος μάρτυρας κατέθεσε πως μία εβδομάδα πριν από το ραντεβού με τον Σαμαρά, ο Φρουζής συναντήθηκε με τον Πτωχό. Μία δεύτερη συνάντηση μεταξύ Φρουζή και Πτωχού έγινε στις 18 Οκτωβρίου 2013 στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στις 21 Οκτωβρίου έγινε συνάντηση με τον Παπασταύρου.

«Πάρε-δώσε» και με Γεωργιάδη, Στουρνάρα

Στο ημερολόγιο καταγράφονται αρκετές συναντήσεις του Φρουζή και με τους τότε υπουργούς Υγείας και Οικονομικών, Άδωνη Γεωργιάδη και Γιάννη Στουρνάρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2013 έγιναν δύο συναντήσεις: Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του τότε υπουργού Υγείας και στις 10 του μήνα με Γεωργιάδη και Στουρνάρα στο υπουργείο.

Όπως αποκαλύπτεται μάλιστα, η σχέση με τον Γεωργιάδη ήταν αρκετά πιο οικεία. Έτσι, ακόμη και στο ημερολόγιο δεν είναι ο «Γεωργιάδης» αλλά ο «Άδωνις».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ