25-02-2021

Αποκαλύψεις για Novartis: «Πες στον υπουργό να υπογράψει, αλλιώς μίζες τέλος»

  • Αποσπάσματα από βίντεο αυξημένης διαβάθμισης που βρίσκονται στα χέρια του FBI
  • Οι πρακτικές για «λάδωμα» της εταιρείας
  • Πώς γινόταν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

«Πες στον υπουργό ότι αν δεν υπογράψει, τελειώνει και το χρήμα που παίρνει από την εταιρεία. Αρκετά του δώσαμε μέχρι σήμερα».

Αυτή είναι μία από τις φράσεις που έχουν ακουστεί σε σύσκεψη κορυφαίων στελεχών της Novartis και περιλαμβάνεται σύμφωνα με την KontraNews στα βίντεο αυξημένης διαβάθμισης τα οποία βρίσκονται στα χέρια του FBI και των άλλων διεθνών υπηρεσιών, που διερευνούν το σκάνδαλο.

Οι παράλληλες έρευνες που γίνονται σε ΗΠΑ και Ελλάδα αναμένεται να φέρουν στο φως αποκαλυπτικά στοιχεία για τις πρακτικές που ακολουθούσε ο πολυεθνικός κολοσσός για να πολλαπλασιάσει τις τιμές των φαρμάκων και με τα λαδώματα σε ένα σύστημα γιατρών και διοικητικών νοσοκομείων να αυξάνει θεαματικά τον τζίρο με την κατευθυνόμενη συνταγογράφηση.

Το βίντεο από τις κλειστές συνεδριάσεις της διοίκησης της Novartis, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που προκύπτουν από το άνοιγμα λογαριασμών και τον εξονυχιστικό έλεγχο εταιρειών που χρησιμοποιήθηκαν ως «πλυντήριο» για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος από τις μίζες είναι στοιχεία που σίγουρα ανησυχούν το πολιτικό προσωπικό των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της KontraNews, στους φακέλους των αμερικανικών αρχών υπάρχουν ηχογραφήσεις κλειστών συσκέψεων της εταιρείας αλλά και οπτικό υλικό που έχει καταγραφεί. Χαρακτηριστική φέρεται να είναι συνομιλία στην οποία μεγαλοστέλεχος -προφανώς σε κλειστή σύσκεψη- καταγράφηκε να λέει για πρόσωπο που έπαιρνε χρήματα από την εταιρεία «πες του πως αν δεν το κάνει, κλείνει οριστικά η πόρτα της Novartis για αυτόν».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ