17-05-2021

Για τουρκική απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων στα Ίμια, κάνουν λόγο Κικίλιας και Κουμουτσάκος

Για «απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή των Ιμίων» κάνουν λόγο σε κοινή τους ερώτηση οι βουλευτές της ΝΔ, Γιώργος  Κουμουτσάκος και Βασίλης Κικίλιας.

Όπως επισημαίνουν μεταξύ άλλων, «για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, τουρκικές ναυτικές μονάδες προσπαθούν να αποτρέψουν την πλεύση ελληνικών πλοίων στη θαλάσσια περιοχή δυτικά των Ιμίων. Η εντεινόμενη προκλητικότητα του Τουρκικού ναυτικού, το οποίο δεν επέτρεψε στα ελληνικά σκάφη να πλησιάσουν καν τις βραχονησίδες, υποδηλώνει ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει πλέον τα Ίμια σαν να είναι μέρος της τουρκικής επικράτειας».

Δείτε επίσης: Πρόκληση από σύμβουλο Ερντογάν: Αν πατήσουν πόδι στα Ίμια οι Έλληνες, θα τους το κόψουμε

«Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με τις απαράδεκτες δηλώσεις συμβούλου του Τούρκου προέδρου, συνιστούν απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή των Ιμίων. Είναι αυτονόητο ότι απαιτείται άμεση και πολυεπίπεδη διπλωματική δράση, προκειμένου να μην παγιωθεί η σημερινή ιδιαίτερα αρνητική κατάσταση η οποία ενδέχεται να οδηγήσει σε ακόμη σοβαρότερες επιπτώσεις», αναφέρουν οι δύο βουλευτές της ΝΔ.

Δείτε επίσης: Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ στις «αχαρακτήριστες» δηλώσεις συμβούλου του Ερντογάν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ