15-05-2021

Τι συζήτησαν Δραγασάκης και Πάιατ στη σημερινή τους συνάντηση

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ και του παρουσίασε τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης για την “ολοκλήρωση του Προγράμματος τον Αύγουστο και για την προετοιμασία της ασφαλούς και βιώσιμης αυτοδύναμης εξόδου της Ελλάδας στις αγορές”.

Στην κατεύθυνση αυτή, όπως αναφέρει ανακοίνωση της αντιπροεδρίας, ο κ. Δραγασάκης επισήμανε τη σημασία της διαμόρφωσης του εθνικού σχεδίου για το μέλλον της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή. Βασικός άξονας του σχεδίου, το οποίο ήδη διαμορφώνεται, είναι το νέο υπόδειγμα δίκαιης και βιώσιμης Ανάπτυξης, σημειώνεται.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν, ακόμη, οι εξελίξεις στο ζήτημα των σχέσεων με την ΠΓΔΜ και η ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που καλείται να διαδραματίσει η Ελλάδα στα Βαλκάνια.

Ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, ως πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, τάσσεται υπέρ της διαβαλκανικής συνεργασίας. Τόνισε δε, ότι η προσπάθεια επίλυσης εκκρεμοτήτων, όπως αυτή του ζητήματος της ΠΓΔΜ, στη βάση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης, θα συμβάλει στην αξιοποίηση της σημαντικής ευκαιρίας για την υλοποίηση ενός σχεδίου βαλκανικής συνανάπτυξης για τη σταθερότητα και την αναβάθμιση της θέσης της περιοχής συνολικά, στην Ευρώπη και τον κόσμο.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ