14-05-2021

Δύο οι επιστολές σε Κοτζιά και 4 υπουργούς και βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Ο στρατός να μπει στη Βουλή

  • Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της αποστολής απειλητικών επιστολών
  • Επιστολή με απειλές κατά του Νίκου Κοτζιά αποκάλυψε ο Νίκος Τόσκας
  • Αποκαλύφθηκε και δεύτερη επιστολή, αλλά και αντίστοιχες σε υπουργούς και βουλευτές
  • «Απαράδεκτα αυτά τα πράγματα» τονίζει ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη
  • «Τους ενοχλεί που δεν με κρατά κανείς» σχολιάζει ο Κοτζιάς
  • ΣΥΡΙΖΑ: Οι απειλές που δέχτηκε ο Κοτζιάς δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία
  • Ιερά Σύνοδος: Ουδείς αντιλαμβάνεται γιατί ο κ. Κοτζιάς απευθύνεται στην Ιερά Σύνοδο και στην Εκκλησία

Επιστολή που περιείχε ύβρεις και απειλές σε βάρος του ίδιου και της οικογένειάς του δέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με τις απειλές να κάνουν λόγο μεταξύ άλλων και για «τρεις σφαίρες για σένα».

Λίγο αργότερα μάλιστα, έγινε γνωστό ότι οι επιστολές στον υπουργό Εξωτερικών ήταν δύο, ενώ άλλες τέσσερις κοινοποιήθηκαν σε υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα στις επιστολές αυτές υπάρχει η φράση «ο στρατός να μπει στη Βουλή».

Όλες έχουν σταλεί προς έλεγχο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών για την αναζήτηση αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού ώστε να εντοπιστούν οι αποστολείς.

Δείτε επίσης: «Δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούμε», τονίζει η Φωτίου 

Όπως αποκάλυψε το πρωί της Παρασκευής ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, η επιστολή εστάλη χθες, Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου και αναφερόταν προσωπικά στον Νίκο Κοτζιά αλλά και την οικογένειά του, ενώ έγραφε «έχουμε τρεις σφαίρες για σένα».

Διευκρίνισε, πάντως, ότι υπάρχει μόνο επιστολή, όχι και σφαίρες, τονίζοντας ότι αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα. Υπογράμμισε ότι το συλλαλητήριο της Κυριακής θα διαφυλαχθεί από την πλευρά της κυβέρνησης και εξέφρασε την ελπίδα να διαφυλαχθεί και από την πλευρά των διαδηλωτών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης χαρακτήρισε «απαράδεκτη από κάθε πλευρά» την επιστολή και κάλεσε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τέτοιου είδους ενέργειες, καθώς, όπως είπε, «είναι προς το εθνικό συμφέρον να υπάρχει καλύτερο κλίμα». Ο φάκελος έχει παραληφθεί από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές και ερευνάται η υπόθεση.

«Υπάρχουν επιστολές και σε άλλα υπουργεία και θα δούμε τι γίνεται» είπε εξάλλου ο υπουργός.

«Κοινή αντίληψη όλων, και της κυβέρνησης αλλά και πιστεύω των ανθρώπων που θα κατέβουν να διαδηλώσουν είναι να υπάρξει μεν έκφραση της γνώμης τους αλλά μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα ηρεμίας και σεβασμού του δημοκρατικού πολιτεύματος», είπε ο υπουργός. «Δεν φοβόμαστε επεισόδια. Πιστεύουμε ότι θα γίνει σε ήρεμο κλίμα το συλλαλητήριο αλλά έχουμε πάρει μέτρα που πρέπει να πάρουμε» τόνισε.

Κοτζιάς: Τους ενοχλεί ότι δεν με κρατά κανείς

Ο ίδιος ο Νίκος Κοτζιάς σχολίασε μέσω Twitter την ενέργεια αυτή, γράφοντας πως «επί χρόνια συγκεκριμένα συστήματα, έντυπα και κανάλια με συκοφαντούν ώστε να με στοχοποιήσουν. Τους ενοχλεί ότι δεν με κρατά κανείς».

Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, τους οποίους επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, υπογραμμίζουν ότι οι συνεχείς συκοφαντίες σε βάρος του ΥΠΕΞ διαμορφώνουν την ατμόσφαιρα αυτή.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Οι απειλές που δέχτηκε ο Κοτζιάς δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία

Παράλληλα, καταδικάζουν κατηγορηματικά τις απειλές αυτές, για προσθέσουν ότι (οι απειλές) δεν θα σταθούν εμπόδιο στην αποφασιστικότητα του κ. Κοτζιά για επίτευξη αμοιβαίας αποδεκτής λύσης που θα εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον.

Ιερά Σύνοδος: Ουδείς αντιλαμβάνεται γιατί ο κ. Κοτζιάς απευθύνεται στην Ιερά Σύνοδο και στην Εκκλησία

Κύκλοι της Ιεράς Συνόδου παρατήρησαν, σήμερα, ότι «ουδείς αντιλαμβάνεται γιατί ο κ. Κοτζιάς, επωνύμως αυτή τη φορά, απευθύνεται στην Ιερά Σύνοδο και στην Εκκλησία».

«Προφανώς, η καταδίκη είναι αυτονόητη», τονίζουν οι ίδιοι.

Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται – Ανακοίνωση της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ για τις απειλές κατά του Ν. Κοτζιά

Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται τονίζει με ανακοίνωσή της η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ με αφορμή τις απειλές κατά του Προέδρου του ΠΡΑΤΤΩ, Νίκου Κοτζιά

Για μια ακόμη φορά το φασιστικό – ναζιστικό παρακράτος των μπράβων και των «νταβατζήδων», εμφανίζει το κουκουλοφορεμένο πρόσωπο του προσπαθώντας να τρομοκρατήσει των υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, αλλά και τον Ελληνικό λαό. Τέτοιου είδους τακτικές δεν απειλούν μόνο πρόσωπα αλλά κυρίως θεσμούς και εν τέλει την ιδία την Δημοκρατία και το μέλλον της χώρας τονίζει η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ και προσθέτει: Είναι ανάγκη όλοι οι δημοκράτες πατριώτες, να υψώσουν φωνή και να σταματήσουν κάθε είδους απειλές από ακραίες ναζιστικές, φασιστικές, παρακρατικές ομάδες, οι οποίες υπάρχουν και χρηματοδοτούνται, για να καλλιεργούν κλίμα τρομοκρατίας και διχόνοιας. Καταλήγει μάλιστα υπογραμμίζοντας ότι «Σε μια περίοδο που η χώρα διαπραγματεύεται σημαντικά και χρόνια Εθνικά θέματα, ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι ενωμένος»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ