21-01-2021

Τμήμα Εμφύτευσης Βηματοδοτών εγκαινίασε ο Ξανθός

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, εγκαινίασε το υπερσύγχρονο Τμήμα Εμφύτευσης Βηματοδοτών στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η παρούσα κυβέρνηση εργάζεται για τη βελτίωση της κατάστασης στον τομέα της Υγείας, που είχε παρά πολλά προβλήματα και στο μέτρο του δυνατού έχουν επιλυθεί πολλά από αυτά».

Για το θέμα της Υγείας, γενικότερα, επισήμανε ότι «από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας της κυβέρνησης, δόθηκε βαρύτητα στο να κρατηθεί όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας που ήταν υπό κατάρρευση και ακολούθως έγιναν παρεμβάσεις για τη βελτίωση της κατάστασης στο μέτρο του δυνατού».

Επιπλέον, ανέφερε ότι προγραμματίζεται να τοποθετηθούν ως μόνιμοι 2.700 εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας, έπειτα από την κρίση τους από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Για το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου σημείωσε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην ενίσχυση του προσωπικού στο Ογκολογικό και στο Οφθαλμολογικό Τμήμα, ενώ προγραμματίζονται προσλήψεις και για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας.

Τον υπουργό υποδέχθηκαν ο διοικητής του Νοσοκομείου, Ματθαίος Δραμητινός και γιατροί του ιδρύματος, ενώ παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Μάκης Μπαλλής, καθώς και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη από τους ΑΝΕΛ.

Η λειτουργία του Τμήματος Εμφύτευσης Βηματοδοτών θα βοηθήσει τους έχοντες καρδιολογικά προβλήματα ασθενείς και χρήζουν την ανάγκη του ιατρικού βοηθήματος να μη μετακινούνται πλέον σε άλλα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά να νοσηλεύονται στο «Αχιλλοπούλειο» του Βόλου,ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον σύγχρονα νοσοκομεία της χώρας.

Την επίσκεψη του κ. Ξανθού αποδοκίμασε μία ομάδα συγκεντρωμένων έξω από την κεντρική είσοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ