17-05-2021

Μπακογιάννη: Ο Καμμένος δεν θα ξαναδεί καρέκλα στο μέλλον – Όπως έφαγε τις κόκκινες γραμμές θα φάει κι αυτό

Δεν έχει τέλος η κόντρα ανάμεσα στη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Πάνο Καμμένο, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84», και επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας τη για «εν κρυπτώ διπλωματία», ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πρόκειται να ξαναδεί στο μέλλον καρέκλα».

Δείτε επίσης: Τα… γαλλικά της Μπακογιάννη και η απάντηση Καμμένου (video)

«Φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή έχουμε στα Σκόπια μια διαφορετική αντίληψη από αυτή που είχε ο κ. Γκρουέφσκι. Και οι αμερικανικές πιέσεις και το ότι βρίσκονται σήμερα σαν την καλαμιά στον κάμπο μετά από την απόφαση του Βουκουρεστίου, τους δημιουργεί την ανάγκη εξεύρεσης ενός πεδίου συμφωνίας με τη χώρα μας. Αυτό είναι θετικό», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.

Δείτε επίσης: Σκληρή απάντηση Καμμένου σε Μπακογιάννη για το Σκοπιανό

Δείτε επίσης: «Θα ρίξουμε την κυβέρνηση ακόμη κι αν συμφωνούμε για το Σκοπιανό»

«Η κυβέρνηση εμφανίζεται με τη γνωστή της ρητορική. Έκανε ένα βήμα προς τα εμπρός , αφού επί ένα μήνα δεν ξέραμε τι λέει, πριν από λίγες ημέρες είχαμε μια δήλωση του κ. Κοτζιά ότι διαπραγματεύεται σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, δηλαδή τη θέση του Βουκουρεστίου, δηλαδή erga omnes, έχουμε τον κ. Καμμένο με τις γνωστές κωλοτούμπες. Περί αυτού δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία. Καμμένος και ΑΝΕΛ, προκειμένου να κρατήσουν την καρέκλα τους θα ψηφίσουν τα πάντα. Από εκεί δεν υπάρχει άρα σημαντικό πρόβλημα. Ο κ. Καμμένος όπως έφαγε τις κόκκινες γραμμές για τη φορολογία, τα Δωδεκάνησα , τον ΕΝΦΙΑ, θα φάει κι αυτό, γιατί καρέκλα στο μέλλον δεν ξαναβλέπει. Αυτό όμως είναι Καμμένος, δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική εν κρυπτώ διπλωματίας, μια τελείως διαφορετική γραμμή από αυτή που κρατήσαμε το Βουκουρέστι, ενημερώνοντας Βουλή, κόμματα και κατ εντολή Καραμανλή και τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης».

Η κ. Μπακογιάννη συνέχισε συμπερασματικά:

«Άρα, τώρα δεν ξέρουμε πώς διαπραγματεύονται, τι βάζουν πάνω στο τραπέζι . Πιστεύω ότι η λύση πρέπει να είναι “ολική”, δηλαδή θα είναι μείζον λάθος αν η κυβέρνηση πει ότι σπάει τη λύση σε δύο επίπεδα, δηλαδή να βάλουμε τη γείτονα στο ΝΑΤΟ με ένα όνομα και τα υπόλοιπα να τα αφήσουμε για το μέλλον. Έτσι το ζήτημα θα πάει στις καλένδες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ