17-05-2021

Μήνυμα Αναστασιάδη: To 2018 σταθμός για τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Λευκωσίας

«Η Κύπρος είναι σε ένα δρόμο που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λαού και μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για την περιοχή και μοντέλο ειρηνικής συνύπαρξης στην ευρωπαϊκή ήπειρο» αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του για το 2018 ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Κύπριος πρόεδρος αναφέρει ότι μέσα στο 2017, με συλλογική προσπάθεια, ξεπεράστηκαν σε μεγάλο βαθμό οι συνέπειες της πρωτόγνωρης κρίσης και τέθηκαν ταυτόχρονα τα θεμέλια για σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία έχει αρχίσει να αντανακλάται στην ποιότητα της ζωής των πολιτών.

Σε σχέση με του ενεργειακούς σχεδιασμούς, ο κ. Αναστασιάδης τονίζει ότι «το 2018 αποτελεί έτος σταθμό». Επισημαίνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια νέα γεώτρηση, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα η υλοποίηση των σχεδιασμών θα επιτρέψει να προχωρήσει η πλήρης αξιοποίηση των ενεργειακών αποθεμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε σχέση με το Κυπριακό τονίζει ότι στα τελευταία χρόνια ο στόχος του τερματισμού της κατοχής και της επανένωσης της Κύπρου «έχει πλησιάσει περισσότερο από ποτέ». Για πρώτη φορά, προσθέτει, η Τουρκία τέθηκε ενώπιον των ευθυνών της, συζητώντας, παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το θέμα της ασφάλειας, των εγγυήσεων και της αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, διαβεβαιώνει ότι «αδιαπραγμάτευτος στόχος παραμένει η επίτευξη λύσης, που να επανενώνει πραγματικά την Κύπρο, μετατρέποντάς την σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό και απόλυτα ανεξάρτητο κράτος, που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών της».

Ευχές το 2018 να είναι ειρηνικό και να φέρει την επανένωση της Κύπρου, την ανάπτυξη και την ευημερία του λαού της, εξέφρασαν, με την ευκαιρία του νέου χρόνου, και οι άλλοι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας και τα κόμματα, και διαβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την επίτευξη αυτών των στόχων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ