15-05-2021

ΚΚΕ: Γελάνε και οι τάρανδοι του Αϊ Βασίλη με όσα λέει ο Τζανακόπουλος

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, απάντησε στον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, σχετικά με τα περί «ακροδεξιάς ρητορικής» του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «με αυτά που λέει ο κ. Τζανακόπουλος γελάνε μέχρι και… οι τάρανδοι του Αγίου Βασίλη».

Ο κ. Γκιόκας υπογράμμισε ότι «ο κ. Τζανακόπουλος, αντί να επιδίδεται σε συκοφαντίες κατά του ΚΚΕ, θα ήταν καλύτερο να ακούει και να απαντά στην τεκμηριωμένη κριτική και τις θέσεις του».

«Για τη δήθεν “αγοραία ρητορική” του ΚΚΕ, που παραπέμπει σε ακροδεξιά, συστήνουμε στον κ. Τζανακόπουλο να μη σνομπάρει όσα λέει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και τον ενημερώνουμε ότι, στην πρόσφατη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, οι δύο που επιτέθηκαν στο ΚΚΕ και μάλιστα με ίδια επιχειρήματα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή.

Σε κάθε περίπτωση, αν ο κ. Τσίπρας ενοχλείται με την κριτική του ΚΚΕ, μπορεί να έρθει στη Βουλή ο ίδιος να αντιπαρατεθεί και όχι να βάζει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά εκ του ασφαλούς σε συνεντεύξεις.

Τέλος, για τα δικαιώματα που υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, εν αντιθέσει με το ΚΚΕ, δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να σχολιάσουμε… γελάνε και οι τάρανδοι του Αϊ Βασίλη. Καλές γιορτές και τα υπόλοιπα προσεχώς, όταν η κυβέρνηση φέρει τα μέτρα της αξιολόγησης μαζί και το ξήλωμα του δικαιώματος της απεργίας», σημείωσε.

Να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί το ΚΚΕ ότι «έχει επιλέξει μία στρατηγική που αντικειμενικά δεν εξυπηρετεί ούτε τους λαϊκούς αγώνες ούτε τα συμφέροντα των κοινωνικών τάξεων που το ΚΚΕ θέλει να εκπροσωπεί».

Ανέφερε ακόμα πως «αρνείται στοιχειώδεις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο πεδίο των δικαιωμάτων», ενώ μίλησε για «χρήση αγοραίας ρητορικής και φρασεολογίας», λέγοντας πως «είναι κηλίδα στην ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος ο γ.γ. του ΚΚΕ να αντιπαρατίθεται με φράσεις και επιχειρήματα τα οποία είναι σημαία των κάθε λογής ακροδεξιών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ