10-05-2021

«Μπαράζ» επαφών Κρέτσου στο Λονδίνο για προώθηση οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων, στο Λονδίνο, παραβρέθηκε ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους του Βρετανικού Κέντρου Κινηματογράφου BFI (British Film Institute), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για το Animation (Animation Europe), καθώς και παράγοντες της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής και τηλεοπτικής παραγωγής και παραγωγής των video games.

Η επίσκεψη του κ. Κρέτσου στο Λονδίνο εστιάστηκε στην προώθηση του νέου θεσμικού πλαισίου για την ενίσχυση της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα.

Ο γγ Επικοινωνίας είχε, επίσης, συναντήσεις με σειρά στελεχών του BBC, όπως τον Grant Welland, διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τομέα του BBC World Wide, τη Natasha Hussein, διευθύντρια Διανομής και Πωλήσεων του BBC, καθώς και την Helen Keefe, επικεφαλής Διεθνούς Πολιτικής του BBC, με τους οποίους συζήτησε το ενδεχόμενο στενότερης συνεργασίας των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ακόμη, ο κ. Κρέτσος είχε συναντήσεις με σειρά στελεχών του BBC Radio, όπως τον διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του BBC, Frederick Durman, τον διευθυντή Εκδόσεων του BBC World Service, Steve Titherington, και το στέλεχος του σταθμού, Tamara Walsh, όπου εξετάστηκαν συγκεκριμένοι τρόποι συνεργασίας του BBC Radio World και της ΕΡΤ, ενόψει και του νέου ψηφιακού ραδιοφώνου της ΕΡΤ.

Τέλος, ο κ. Κρέτσος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψηφιακού Ραδιοφώνου (World DAB), Patrick Hannon, και συζήτησε μαζί του θέματα εφαρμογής και ρύθμισης του μη αναλογικού ραδιοφώνου σε διεθνές επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ