24-10-2020

Ο Τσίπρας παρότρυνε τον Σουλτς να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του SPD, Μάρτιν Σουλτς είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που βρήκε τον Αλέξη Τσίπρα στον δρόμο για το αεροδρόμιο αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Μακρόν αλλά και με τον πρώην πρόεδρο Ολάντ, ο γερμανός ηγέτης τον ενημέρωσε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από κατάρρευση συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ CDU, FDP, και Οικολόγων.

Ο πρωθυπουργός αφού εξέφρασε την ανησυχία του για πιθανότητα παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας στη Γερμανία, ενόψει μάλιστα κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της Ε.Ε. και για αλλαγές στην Ευρωζώνη, ενθάρρυνε τον επικεφαλής του SPD να επιστρέψει με ισχυρότερη διαπραγματευτική δύναμη στη συζήτηση για σχηματισμό κυβέρνησης.

“Η πραγματικά αριστερή και προοδευτική στάση δεν είναι να διατηρείς τη καθαρότητα των θέσεων σου αλλά να δίνεις μάχες για εφικτές αλλαγές προς όφελος των πολλών.

Αν τώρα μπορείς αυτό να το πετύχεις, είναι ίσως μα ευκαιρία που δε πρέπει να χαθεί…“, φέρεται να του είπε ο Αλέξης Τσίπρας.