23-04-2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ατζέντης επιχειρηματικών συμφερόντων ο Άδωνις Γεωργιάδης

“‘Ατζέντη’ επιχειρηματικών συμφερόντων”, χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ στο περιοδικό Focus. Η Κουμουνδούρου τονίζει καυστικά πως ο κ. Γεωργιάδης: “ξεπερνά τα δικά του όρια της φαιδρότητας”.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: “Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, κ. Α. Γεωργιάδης ξεπερνά, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα δικά του όρια της φαιδρότητας”, καθώς “με τις δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Focus, φέρεται να εγκαλεί το σύνολο της Ε.Ε., ότι δήθεν παραβιάζει κανόνες προς όφελος του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα“. “Δεν διστάζει, δηλαδή, να ζητά μια σκληρότερη στάση της ΕΕ απέναντι στην χώρα”.

Ακόμα, η Κουμουνδούρου προσθέτει πως: και “οι φερόμενες δηλώσεις του σχετικά με την μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμας Φροντίδας Υγείας είναι αποκαλυπτικές για την άποψη της ΝΔ για την Δημόσια Υγεία, η οποία δεν είναι κοινωνικό δικαίωμα, στο οποίο όλοι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση, αλλά εμπόρευμα, η αγορά του οποίου θα πρέπει να απελευθερωθεί”.

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: “Φαίνεται ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ άφησε τις τηλεπωλήσεις, για να αφοσιωθεί με όλες του τις δυνάμεις στο έργο του ατζέντη επιχειρηματικών συμφερόντων“.

Οι “επίμαχες” δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη

Το περιοδικό Focus, σε άρθρο του με τίτλο: «Ελληνική κρίση – Έκκληση στην Ευρώπη» γράφει, επικαλούμενο δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ότι σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Ευρώπη είναι συνυπεύθυνη για την αδύναμη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

«Η ΕΕ παραβίασε κανόνες» προς όφελος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «σε κρίσιμες περιπτώσεις και τον άφησε να κάνει ο,τι θέλει», δηλώνει ο αντιπρόεδρος του κόμματος και πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρει το άρθρο του γερμανικού περιοδικού.

Για παράδειγμα, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τον κ. Γεωργιάδη, ανακάλεσε τον περασμένο Αύγουστο μέτρο για την απελευθέρωση της αγοράς σε δομές φροντίδας υγείας το οποίο είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να χαθούν πολλές θέσεις εργασίας. «Το αντίθετο δηλαδή αυτού που χρειάζεται η Ελλάδα».

Όπως επίσης είπε ο κ. Γεωργιάδης, σύμφωνα με το άρθρο στο Focus, η Ευρώπη είναι συνυπεύθυνη για το ότι η χώρα δεν ανακάμπτει και απευθύνει την έκκληση: «πρέπει να συμφωνήσουμε σε μία πολιτική που θα παρέχει ευημερία στον ελληνικό λαό».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ