17-04-2021

Συνάντηση Παππά με εκπροσώπους του έντυπου Τύπου

Συνάντηση με εκπροσώπους των διοικήσεων των Ενώσεων Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων, Ιδιοκτητών Εκδοτών Τοπικών Εφημερίδων Αττικής, Ιδιοκτητών Τοπικών Ημερησίων και Εβδομαδιαίων Εφημερίδων Αττικής, καθώς και του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων είχε την Τετάρτη στο υπουργείο ΨΗΠΤΕ, ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παππάς.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συζητήσεων και της λήψης μέτρων στήριξης του κλάδου των ΜΜΕ, καθώς και διάσωσης του Ταμείου των δημοσιογράφων, του ΕΔΟΕΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις του Τύπου θα συμβάλλουν στη στήριξη του Ταμείου -μεταξύ άλλων- με εισφορά ύψους 2% επί του ετήσιου τζίρου τους, ενώ -ως μέτρο εξορθολογισμού των βαρών- ψηφίστηκε η μείωση του Ειδικού Φόρου Διαφήμισης για τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε στις συναντήσεις της Τετάρτης ότι η Ελλάδα κινείται στην κατεύθυνση της λήψης μέτρων στήριξης του Τύπου, όπως γίνεται και σε πολλές ακόμα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε μια πυκνή, συμπαγή και γρήγορη διαδικασία διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους, με ανοιχτά χαρτιά και πόρτες και χωρίς αποκλεισμούς, υπογράμμισε ο Ν. Παππάς. Για αυτό το λόγο, ζητήσαμε από τους συνομιλητές μας να καταθέσουν κατάλογο με προτάσεις, επί των οποίων θα εργαστούν οι δύο πλευρές πριν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης».

Ο Νίκος Παππάς συμπλήρωσε ότι «οι διαβουλεύσεις γίνονται στο πλαίσιο πολιτικής απόφασης της κυβέρνησης, και όχι μόνο του αρμόδιου υπουργείου, ώστε να καταλήξουμε σε προτάσεις που θα ενισχύσουν συνολικά τον Τύπο, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και την απασχόληση σε αυτές».

Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος και ο σύμβουλος του υπουργού Γιώργος Χριστοφορίδης.

Σημειώνεται ότι οι επαφές του Νίκου Παππά με φορείς του Τύπου θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ