03-03-2021

Απάντηση Βίτσα για όσα γράφτηκαν κατά του 401 ΓΣΝΑ

«Επιμέρους ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των στρατιωτικών νοσοκομείων, αντιμετωπίζονται μέσα από τις θεσμοθετημένες διαδικασίες και όπου προκύπτουν θέματα που χρήζουν δικαστικής διερεύνησης και αντιμετώπισης, επιλαμβάνονται κατά περίπτωση τα αρμόδια όργανα είτε των στρατιωτικών δικαστηρίων, είτε των λοιπών τακτικών δικαστηρίων. Μέσα από αυτό το πρίσμα αντιμετωπίζουμε και το συγκεκριμένο θέμα, στο οποίο αναφέρονται τα δημοσιεύματα της Εφημερίδας των Συντακτών».

Με αυτόν τον τρόπο απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σε σχετική ερώτηση της Εφημερίδας των Συντακτών με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας για την Διακλαδική Καρδιοχειρουργική Κλινικής του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Ειδικότερα τα δημοσιεύματα αφορούσαν «την αμφιλεγόμενη λειτουργία των χειρουργείων που σχετίζονταν με θανάτους ασθενών, αλλά και σειρά συμβάντων που έχουν άμεση σχέση με μια σχετικά καινούργια επεμβατική μέθοδο υψηλού κόστους: τις επεμβάσεις TAVI (Διαδερμική εμφύτευση αορτικής βαλβίδας) που γίνονταν στο νοσοκομείο και σταμάτησαν να γίνονται στο 401, σύμφωνα με έγγραφο του νοσοκομείου (20 Ιανουαρίου του 2016), “κατόπιν συμβάντων”», όπως γράφει η εφημερίδα.

Παράλληλα, ο κ. Βίτσας επαναλαμβάνει τη στήριξη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου στη λειτουργία των στρατιωτικών νοσοκομείων.

«Η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρακολουθεί και στηρίζει τη λειτουργία των στρατιωτικών νοσοκομείων της χώρας. Αναγνωρίζει το έργο που συντελείται, τόσο σε επιστημονικό επίπεδο, σε πρωτοποριακούς τομείς της ιατρικής επιστήμης, όσο και σε επίπεδο παρεχομένων υπηρεσιών στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πολιτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ και τις οικογένειές τους, αλλά και στο κοινωνικό σύνολό. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία είναι ένα εθνικό κεφάλαιο, τόσο σε καιρό ειρήνης, όσο και σε έκτακτες καταστάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ