24-10-2020

Συνάντηση Κοντονή με τον γενικό εισαγγελέα της Βουλγαρίας: Αντικείμενο η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

Με τον γενικό εισαγγελέα της Βουλγαρίας, Σοτίρ Τσατσάροφ, συναντήθηκε ο έλληνας υπουργός Σταύρος Κοντονής, με αντικείμενο τη συνεργασία των δύο χωρών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.

Αναλυτικότερα, αντικείμενο της σημερινής συνάντησης ήταν η υλοποίηση του μνημονίου συνεργασίας που έχει συναφθεί από το 2015 μεταξύ των εισαγγελικών αρχών Ελλάδος και Βουλγαρίας και η παροχή τεχνογνωσίας εκ μέρους της χώρας μας σε θέματα εξάρθρωσης τρομοκρατικών οργανώσεων και καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης ο κ. Κοντονής κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε στις δυσμενείς επιπτώσεις της εσωτερικής όσο και διεθνούς τρομοκρατίας και εστίασε στην εξάπλωση του ισλαμικού φονταμενταλισμού που ανατροφοδοτείται από τον ακραίο δημόσιο λόγο.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο οργανωμένο έγκλημα, ο κ. Κοντονής υπογράμμισε ότι αυτό δεν έχει σύνορα και στεγανά και για το λόγο αυτό θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες των πρωτίστως όμορων χωρών ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή συνεργασία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινόμενου.

Ο κ. Τσατσάροφ τόνισε, σύμφωνα πάντα με την σχετική ανακοίνωση, ότι η έλλειψη ιστορικής εμπειρίας σχετικής με την τρομοκρατία στη χώρα του δεν διασφαλίζει την αποφυγή τέτοιων φαινομένων στο μέλλον.

Μάλιστα εξήρε, την εκπαίδευση και την αποτελεσματικότητα των Ελλήνων εισαγγελέων και αστυνομικών στα θέματα τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν είναι «διπλωματική φιλοφρόνηση αλλά γεγονός».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  «Βόμβα» Αλ Σίσι σε Μητσοτάκη: Προετοιμαστείτε για τζιχαντιστές – Έτσι τους χρησιμοποιεί ο Ερντογάν

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η επικεφαλής της διοίκησης της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βουλγαρίας Άσια Πέτροβα και ο υπεύθυνος του ειδικού τμήματος της Εισαγγελίας της Βουλγαρίας για θέματα τρομοκρατίας, Ιβάν Γκέσεφ.