05-03-2021

«Όσο πιο σύντομα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο», τόνισε ο Μητσοτάκης (εικόνες – video)

  • «Θα είμαι ο πρωθυπουργός που θα μπορέσει να βάλει την χώρα σε μια τροχιά βιώσιμης και υγιούς ανάπτυξης»
  • «Πολύ άνανδρη η διαρκής στοχοποίηση της συζύγου μου. Δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο»
  • «Υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας στη χώρα και δεν είναι μόνο θέμα των Εξαρχείων…»
  • «Υπάρχει μείζων ζήτημα με τον κ. Καμμένο, όχι μόνο τώρα, υπήρχε εδώ και καιρό»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του action 24, αναφέρθηκε στην 48ωρη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, στην ασφάλεια, στην οικονομία, εξαπέλυσε επίθεση κατά των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, ενώ μίλησε και για την ανάμιξη της συζύγου του στα Paradise Papers.

«Συμφωνώ με την άποψη ότι υπάρχει στην Ελλάδα ακροαριστερή τρομοκρατία. Υπάρχει και ακροδεξιά εγκληματική δράση. Την έχουμε καταδικάσει. Εμείς ήμασταν αυτοί που στείλαμε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Βεβαίως υπάρχει και ακροδεξιά βία στην Ελλάδα. Όπως υπάρχει και μία βία που εκπορεύεται από την άκρα αριστερά, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδικάζει. Το λέμε εδώ και καιρό. Αποδεικνύεται κάθε φορά ότι έχουμε δίκιο. Όσο ανεχόμαστε τέτοιες μορφές αντίδρασης εκτρέφουμε τη νέα γενιά τρομοκρατών», δήλωσε.

«Η κυβέρνηση άλλαξε το νόμο. Προέβλεπε 18 χρόνια κάθειρξη, για να διεκδικήσει κάποιος το δικαίωμα στην άδεια. Η κυβέρνηση το έκανε οκτώ χρόνια. Η κυβέρνηση δεν καταδίκασε πολιτικά την απόφαση. Δημιούργησε μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που πιστεύω ότι ασκεί πίεση σε ανθρώπους, διοικητικούς υπαλλήλους, για να μην πράξουν ενδεχομένως το σωστό. Σήμερα υπάρχει μία ξεκάθαρη δημόσια πίεση από ανθρώπους του αντιεξουσιαστικού χώρου, σε οποιονδήποτε τίθεται απέναντι στις απόψεις αυτού του χώρου», συνέχισε.

Αναφερόμενος στην παρουσία του γιου του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού κατά την έξοδο Κουφοντίνα, σημείωσε ότι δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη. Σημείωσε πάντως ότι στη υποδοχή του Δημήτρη Κουφοντίνα υπήρχε ένας άνθρωπος καταδικασμένος για ληστεία, ο κ. Βούτσης, ένας εκπρόσωπος του Ρουβίκωνα και ένας εκπρόσωπος των Πυρήνων της Φωτιάς.

«Τι καλύτερη απόδειξη ότι στην ουσία υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ του χώρου των αντιεξουσιαστών και της νέας γενιάς τρομοκρατών, οι οποίοι καθοδηγούνται ιδεολογικά από τον κ. Κουφοντίνα μέσα από τη φυλακή. Εγώ δε λέω πως άρχισαν να καθοδηγούνται επί ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που άλλαξε επί ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανοχή στον Ρουβίκωνα και σε διάφορες συλλογικότητες που παραβιάζουν το νόμο και εκφράζουν το θαυμασμό τους για τον Κουφοντίνα και τις πράξεις του… Στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός δεν πήρε καμία θέση. Στην περίπτωση της Ηριάννας, δικαστική απόφαση εδώ μιλάμε για διοικητική απόφαση, ο κ. Κοντονής είχε σπεύσει να την καταδικάσει από το βήμα της Βουλής. Εδώ δεν έκανε τίποτα», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιπλέον ξεκαθάρισε πως τα θέματα του νόμου και της τάξης δεν είναι δεξιά, αριστερή ή κεντρώα ατζέντα αλλά ατζέντα κοινής λογικής που εξασφαλίζει την ελευθερία και προστατεύει τους πιο αδύναμους.

«Υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας στη χώρα και δεν είναι μόνο θέμα των Εξαρχείων», αναφέροντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να χαρακτηρίσει “ακροδεξιό” οποιονδήποτε του ασκεί σκληρή κριτική».

Σε ότι αφορά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, είπε πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρωθυπουργός είναι το ίδιο πράγμα.

«Υπάρχει μείζων ζήτημα με τον κ. Καμμένο, όχι μόνο τώρα, υπήρχε εδώ και καιρό. Η υπόθεση αυτή με την Σαουδική Αραβία χρήζει διερεύνησης, χρήζει και δικαστικής διερεύνησης. Οι απαντήσεις που έχουν δοθεί είναι ανεπαρκέστατες, και πιστεύω ότι θα υπάρχει μεγάλη συνέχεια σε αυτή την υπόθεση», επεσήμανε και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΝΔ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. «Όλα τα όπλα τα κοινοβουλευτικά είναι στο τραπέζι. Θεωρώ, όμως, ότι επανειλημμένα ο κ. Καμμένος έχει εκθέσει τη χώρα, έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα προφανώς στον εταίρο του και όσο ο εταίρος του τον καλύπτει, όσο ο κ. Τσίπρας τον καλύπτει, τόσο είναι συνένοχος στις πράξεις και στις παραλείψεις του κ. Καμμένου», υπογράμμισε και κάλεσε τον κ. Καμμένο να προσέλθει στη Βουλή και να δώσει απαντήσεις.

Επιπρόσθετα είπε υπάρχει διαρκής στοχοποίηση της συζύγου του και μίλησε για ανανδρία. «Δεν είναι τωρινό το φαινόμενο έχει γίνει εδώ και αρκετούς μήνες, από τότε που ανέλαβα την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, θεωρώ ότι είναι πολύ άνανδρο αυτό, η σύζυγός μου έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη και θα αμυνθεί αυτόν τον τρόπο. Και επαναλαμβάνω ξεκάθαρα σε όλους: εάν θέλουν να χτυπήσουν κάποιον, να χτυπήσουν εμένα, να αφήσουν τη σύζυγό μου απ’ έξω απ’ αυτή την ιστορία. Η σύζυγός μου δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο. Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό, και είναι μια υπόθεση η οποία ήταν γνωστή, διότι ήταν αναρτημένη στο βιογραφικό της, εδώ και εφτά χρόνια», τόνισε.

Για την οικονομία, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βάζει αναχώματα, «χαμένος από αυτή την πολιτική είναι ο ελληνικός λαός».

«Και οι Ευρωπαίοι έχουν ευθύνη για το γεγονός ότι ανέχθηκαν την υπερφορολόγηση, την οποία ο κ. Τσίπρας πρότεινε. Εμείς προτείνουμε ένα διαφορετικό μοντέλο οικονομικής πολιτικής. Θέλουμε μαζεμένο κράτος, θέλουμε λιγότερους φόρους, το λέω ξεκάθαρα να το καταλάβουν οι έλληνες πολίτες, έχουμε μια διαφορετική αντίληψη», είπε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ενώ σε ερώτηση αν στηρίζει την πρόταση των δανειστών ότι πρέπει να προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί, είπε: «Δε λέγαμε εμείς “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. Για να θυμίσω και αυτή την ψεύτικη υπόσχεση την οποία έδωσε ο κ. Τσίπρας. Πλειστηριασμοί πρέπει να γίνουν πρωτίστως για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι σήμερα στη χώρα μας. Αυτοί πρέπει να κυνηγηθούν από τις τράπεζες πρώτα. Εμείς θέλουμε την καλύτερη δυνατή προστασία για την πρώτη κατοικία. Αλλά ας ξεκινήσουμε επιτέλους με πλειστηριασμούς για τα σπίτια στη Μύκονο ή τα εξοχικά των πολλών εκατομμυρίων, κάποιων χρεοκοπημένων επιχειρηματιών που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις τους και σήμερα απαιτούν μια ανεκτική μεταχείριση από τις τράπεζες και το κράτος. Η απάντησή μου σε αυτό είναι ξεκάθαρα όχι. Από αυτούς θα ξεκινήσουμε. Και ξέρετε το παράξενο είναι ότι αυτοί που πολεμούν αυτού του είδος τους πλειστηριασμούς τελικά προστατεύουν τους ισχυρούς. Όχι τους αδύναμους».

Επιπρόσθετα, ανέφερε τις θέσεις του για το μέρισμα, επαναλαμβάνοντας πως το υπερπλεόνασμα «είναι αποτέλεσμα της βάναυσης υπερφορολόγησης της ελληνικής κοινωνίας και της στάσης πληρωμών που έχει κηρύξει το ελληνικό δημόσιο».

Επ’ αυτού ανέλυσε τη δίκη του πρόταση, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η ΝΔ να δώσει θετική ψήφο στη Βουλή. «Αφήστε να τη δούμε. Επιφυλάσσομαι. Αλλά εμείς καταθέτουμε τη δική μας πρόταση. Και ζητώ από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί επί της δικής μας πρότασης. Οι μόνοι που έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση είμαστε εμείς σήμερα», είπε συγκεκριμένα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ