12-05-2021

«Γαλάζιες βολές» σε Τσίπρα για ΕΦΚΑ και ψήφο ομογενών

Στο στόχαστρό της βάζει η ΝΔ τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με δύο ανακοινώσεις του γραφείο Τύπου της.

Στην πρώτη με τίτλο «Τσίπρας, o πρωθυπουργός των φόρων και της γενιάς των 360 ευρώ», η ΝΔ σχολιάζοντας στοιχεία απασχόλησης του ΕΦΚΑ, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μέσα σε 3 χρόνια, ο πρωθυπουργός των φόρων διέλυσε και την αγορά εργασίας. Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΦΚΑ, 1 στους 3 εργαζόμενους εργάζεται με συμβάσεις μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης.

Το ακόμη χειρότερο είναι ότι η πραγματικότητα είναι πιο δυσοίωνη από όσα δείχνουν οι αριθμοί. Και αυτό διότι οι υπέρογκοι φόροι και εισφορές, που έχει επιβάλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχουν οδηγήσει στην έξαρση της μαύρης εργασίας, αφού σε πολλές περιπτώσεις εργαζόμενοι υπογράφουν συμβάσεις μερικής απασχόλησης, ενώ στην πραγματικότητα δουλεύουν πλήρες ωράριο.

Ο κ. Τσίπρας που υποσχόταν κατώτατο μισθό 751 ευρώ δημιούργησε τη “γενιά των 360 ευρώ”. Μια γενιά κακοπληρωμένων και χαμηλής εξασφάλισης θέσεων εργασίας. Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή που θα φέρει εμπιστοσύνη, μείωση του μη-μισθολογικού κόστους, επενδύσεις και καλά αμειβόμενες δουλειές. Για να ξεφύγουμε από τη διαρκή ανασφάλεια και το συμβιβασμό με μία κοινωνία χαμηλών προσδοκιών».

Δείτε επίσης: Επιμένει για την ψήφο των ομογενών ο Μητσοτάκης (video)

Με τη δεύτερη ανακοίνωση, η ΝΔ επαναφέρει το ζήτημα σχετικά με την ψήφο των ομογενών, καλώντας την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα να πάρουν θέση. Αναλυτικότερα, η ΝΔ αναφέρει:

«Μία μέρα μετά την επανακατάθεση της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ψήφο των Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού, η – κατά τα λοιπά λαλίστατη – Κυβέρνηση δεν έχει κάνει το παραμικρό σχόλιο.

Δείτε επίσης: Τι προβλέπει η πρόταση της ΝΔ για την ψήφο των ομογενών

Δείχνει έτσι, για άλλη μία φορά, την περιφρόνησή της για ένα αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας. Και των Ελλήνων που ζουν εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό, αλλά και εκείνων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης. Την ίδια ανεξήγητη στάση τηρεί η Κυβέρνηση, εδώ και ενάμιση χρόνο που αρνείται να συζητήσει το σχέδιο νόμου της Νέας Δημοκρατίας.

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας παρέχει την βάση συζήτησης για μια τελική ρύθμιση που θα είναι προϊόν ευρείας πολιτικής συναίνεσης, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Είναι ένα σχέδιο νόμου που θα επιτρέψει σε όλους τους Έλληνες κατοίκους του εξωτερικού να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές από τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους πολίτες των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών.

Καλούμε την Κυβέρνηση να προσέλθει στο διάλογο και να μην αντιμετωπίζει με μικροκομματική υστεροβουλία την εκπλήρωση μίας αυτονόητης και στοιχειώδους υποχρέωσης της Ελληνικής Πολιτείας.

Σήμερα, ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στα Γιάννενα. Θα βρει άραγε να πει μία κουβέντα και να εξηγήσει στους Έλληνες και κυρίως στους νέους Ηπειρώτες, που έφυγαν στο εξωτερικό στα χρόνια της κρίσης, γιατί τους στερεί τη δυνατότητα να ψηφίζουν και να συνδιαμορφώνουν το μέλλον της πατρίδας μας;».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ